гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
Прием: +359 52 355 106

Курс на доц. Лора Мутишева: Вербална и невербална комуникация

Факултет "Международна икономика и администрация" и магистърската програма "Реклама и връзки с обществеността в управлението на бизнеса" на ВСУ "Черноризец Храбър" инициират създаването на постоянно действащ форум „Изкуството на комуникацията“, с ръководител доц. д-р Георги Калагларски.

Обученията ще водят едни от най-изявените български преподаватели и практици в сферата на комуникациите. През февруари и март във Варненския свободен университет ще гостуват проф. д.ф.н. Христо Кафтанджиев, доц. д-р Стефан Серезлиев и доц. д-р Лора Мутишева (виж по-долу).

 

Вербална и невербална комуникация
22 февруари 2022 г. и 24 февруари2022 г.
17:00 - 20:00 ч.
онлайн


Основните акценти в обучението:
- Вербална комуникация
- Речеви етикет
- Ораторски качества
- Невербална комуникация
- Език на тялото
- Глас - инструкции за употреба

По време на беседите участниците ще имат възможност за въпроси, предложения, собствени демонстрации, както и за онлайн лични консултации.
Такса за участие: 70 лв.
За студенти и ученици: 40 лв.

Специални предложения за участие в повече от един курс в областта на социалните технологии:
Цена за два курса (по избор) - 120 лв.
Цена за три курса (този и изброените долу) - 170 лв.
Регистрация до 17 февруари 2022 г. на:
https://forms.gle/SQDsJKsZw15x9b2XA
За допълнителна информация:
Павлета Кръстева
pavleta.krasteva@vfu.bg
0878 417 494
 
Информация за лектора:
Доц. д-р Лора Мутишева е преподавател в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“ по техника на говора, правоговор, сценична реч, публична реч, словесно действие. Завършила е “Актьорско майсторство за драматичен театър” през 2005 г. в класа на проф. Пламен Марков. Тя е магистър по “Маркетинг” от Икономически институт към БАН. През 2015 г. придобива образователна и научна степен “доктор по театрознание и театрално изкуство”, а от 2020 г. е доцент в НАТФИЗ “Кръстю Сарафов”.
Автор е на научни статии, публикации и на книгата “Словесно действие в действие”. Води майсторски класове в областта на публичната и сценичната реч.
Лора Мутишева е актриса в театър „София“, изиграла е десетки роли в постановки на класически и съвременни драматурзи.
 
 Предстоящи обучения на ВСУ "Черноризец Храбър" в областта на социалните технологии, които Ви препоръчваме да комбинирате с този курс:
 
Дигитална реклама и маркетингови комуникации, проф. д.ф.н. Христо Кафтанджиев,
19 и 20 февруари 2022 г., 10:00 - 18:00 ч., онлайн

Проф. д.ф.н. Христо Кафтанджиев e доктор на филологическите науки, професор в Катедра „Връзки с обществеността и реклама” на Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет. Специализирал е в Нидерландия, Обединеното кралство, Ирландия и Русия. Автор е на много научни статии по реклама и семиотика. Книгите му – “Текстовете на печатната реклама”, “Хармония в рекламната комуникация”, “Absolut Semiotics”, “Образът на жените в рекламата”, “Сексът и насилието в рекламата” и “Герои и красавици в рекламата” са издадени и в чужбина.
Научи повече


Комуникационен бранд мениджмънт, доц. д-р Стефан Серезлиев
12 и 13 март 2022 г., онлайн
Доц. д-р Стефан Серезлиев работи в сферата на професионалната практика и висшето образование по визуални изкуства; мениджмънт на организационни и персонални брандове в културните и креативните индустрии; графичен дизайн и визуални комуникации; творческия процес в интегрираните бранд и маркетингови комуникации (ПР, реклама, управление на събития, спонсорство и др.); визуална реторика и визуална семиотика повече от 25 години.
Научи повече
 
Информация за магистърската програма "Реклама и връзки с обществеността в управлението на бизнеса" на ВСУ "Черноризец Храбър":
http://ksp.vfu.bg/magistar/specialnosti/65
Пълното портфолио от магистърски програми на ВСУ "Черноризец Храбър" :
http://ksp.vfu.bg/magistar/2022.php