За ВСУ "Черноризец Храбър"

Варненският свободен университет отбелязва Световния ден на книгата 23 април

Днес, 23 април, честваме Световния ден на книгата и авторското право. Датата е избрана, в чест на световноизвестните автори Мигел де Сервантес, Уилям Шекспир и Инка Гарсиласо де ла Вега, починали на същия този ден през 1616 г.

Студенти, преподаватели и служители на университета започнаха днешния ден с усмивка и спомен за любима книга. В 12:45 ч. празникът продължава с маратон на четенето, организиран от департамент ”Чуждоезиково обучение”, Руският център и Университетската библиотека на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. В Руския център на университета участниците в маратона ще прочетат откъси от любими книги или преводи на различни езици.

Варненският свободен университет се включва в предизвикателството "Пусни книга на свобода за Деня на книгата". Идеята е в обществените пространства да бъдат "освободени" стотици книги чрез инициативата Bookcrossing и по този начин книгите и четенето да се превърнат в активна част от ежедневието на университета.by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия