Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Участниците в майсторския клас „Бизнес лидерство и предприемачество. Добри практики“ го определиха като вдъхновяващ, полезен и незабравим

Като вдъхновяващ, полезен и незабравим, определиха участниците в майсторския клас „Бизнес лидерство и предприемачество. Добри практики“, тридневният форум, организиран от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ и университетът в Синсинати.

За мен е невъзможно да определя с три думи случващото се през последните дни във Варненския свободен университет“, сподели по време на финалната сесия проф. Джордж Вредевелд – един от основните чуждестранни лектори в майсторския клас. „Общото между всички присъстващи, били те студенти или реални предприемачи и бизнес лидери, е респектът. Респектът ви към нас – лекторите, с които работихте, но и респектът към самите вас и това е много важно в личностното развитие на всеки човек. Намирам го за много вдъхновяващо. Другата дума, която мога да използвам е „чудесно“ – екипът на този майсторски клас е чудесен, партньорството ни с университета също, но вие – участниците, бяхте фантастични и за това ви благодаря“, каза още проф. Вредевелд.

Нестандартното решение в майсторския клас да участват както студенти, така и представители на бизнеса, създаде широка платформа за обмен на идеи и споделяне на успешни практики в областта на бизнес лидерството и предприемачеството.


В рамките на 3 дни - от 9-ти до 11 май представители на бизнеса и експерти от САЩ и България представиха новаторски и утвърдени добри практики, които дават възможност на компаниите да се развиват и да успяват в сложната и бързо променяща се конкурентна среда.

В пряк диалог със студентите влязоха имена като проф. Джордж Вредевелд, проф. Ричард Макдоналд, Джийн Лаутербах и Елена Косева. Чрез интерактивни сесии в работата на майсторския клас се включиха и други експерти от банковия и технологичния сектор, сферата на мениджмънта, маркетинга, услугите и коучинга.

Сред темите, които бяха представени от лекторите в рамките на майсторския клас са основи на лидерството, създаване на лидерска култура, предприемачество в публичния сектор, ключови фактори на политическото лидерство, използването на облачните технологии за увеличаване на производителността, ролята на ценообразуването, управление на маркетинга в големите компании, ролята на жената – бизнес лидер и изграждане на успешна бизнес среда за хора с увреждания

Участниците получиха сертификати от Варненския свободен университет и университетът в Синсинати.

Майсторският клас бе закрит от ректора на университета проф. д.пс.н. Галя Герчева, която благодари на участниците и лекторите и отправи специална благодарност към Президента на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова – вдъхновител на палитрата от майсторски класове, превърнали се във визитна картичка на висшето училище. „Майсторският клас предостави уникалната възможност да се запознаем в широк спектър с успешните практики на изключителни специалисти от американската и глобална икономическа среда. 

 

В резултат на отличната подготовка и провеждане, от брега на варненското Черноморие се срещнахме с образователни и бизнес лидери, които ни разкриха практическите секрети от своя опит. 

 

Дискусиите и интерактивните сесии развиха нашите аналитични разбирания за личен успех, фирмена култура, пазарна логика и дух на предприемачество.

 

Ползата от участието в Майсторския клас не се изчерпва само от контакта  с поканените академични и бизнес специалисти, а с възможността участниците да изградят връзки помежду си за едно успешно бъдещо партньорство.“ 

 

Ивайло Георгиев

Студент в магистърска програма „Лидерство в глобална среда“,

Участник в майсторския клас „Бизнес лидерство и предприемачество. Добри практики.“

 


by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия