За ВСУ "Черноризец Храбър"

Новини - архив 2011 г.

Над 2500 турски медии представиха ВСУ

Анадолската информационна агенция подготви и разпространи сред повече от 2500 турски медии девет минутен филм за ВСУ "Черноризец Храбър". В него се представя академичната структура, учебните бакалавърски и магистърски програми, материалната база.

21 декември 2011 г.
Новогодишни празници в Руския център на ВСУ

На 19.12.2011 г. Руският център на ВСУ "Черноризец Храбър" посрещна традиционните си гости – ученици, изучаващи руски език. Тази година това бяха петокласници на Хуманитарната гимназия "Константин Преславски" – Варна.

20 декември 2011 г.
Продукция от спец. "Информатика" на ВСУ на Kid’s Expo 2011

На 17 и 18 декември 2011 г. в МОЛ "Двете кули" във Варна, студенти от специалност "Информатика" и техни преподаватели, участваха в представянето на образователни игри, създадени от дипломанти на ВСУ "Черноризец Храбър".

19 декември 2011 г.
Академичното ръководство на ВСУ посади дърво в двора на Медицински университет – Варна в чест на неговия ректор проф. д-р Анелия Клисарова

Дървото е подарък от Академичното ръководство на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" по случай рождения ден на проф. д-р Анелия Клисарова, дмн., ректор на МУ – Варна.

19 декември 2011 г.
ВСУ с пета поредна победа в БАЛ Черно море

През уикенда се изиграха четирите срещи от седмия кръг в БАЛ Черно море. В мача между ВИНС Булпойнт и Hammers студентите се наложиха над съперника си с 67-61 след много добри изяви на Хинев и Милетов, а за Чуковете силен бе Тефик.

13 декември 2011 г.
Празник за студентите на Варна

Студентско любителско творчество "Професионализмът на непрофесионалистите" – Варна 2011 се проведе в Двореца на културата и спорта на 01 декември 2011 г. Събитието се организира ежегодно в навечерието на студентския празник.

02 декември 2011 г.
Студенти отмениха заповед на РДНСК за събаряне на сграда

В симулативен процес бъдещите юристи стигнаха до решение, взето от върховните магистрати. Тричленен съдебен състав от бъдещи юристи отмени заповед на РДНСК за събарянето на строеж върху сграда, обявена за паметник на културата. Процесът беше симулативен и разигран от студенти във ВСУ "Черноризец Храбър".

28 ноември 2011 г.
ВСУ удари Лудата банда в дерби от БАЛ Черно море

Отборът на Варненския свободен университет победи Лудата банда в едно от големите дербита в БАЛ Черно море. Отборите изиграха един от най-здравите и оспорвани мачове от началото на сезона в първенството, а ВСУ победи с 69-60.

28 ноември 2011 г.
Студенти на ВСУ ще водят съдебно заседание в Административния съд

Днес, ръководството на Административен съд - Варна организира ежегодната си инициатива: "Ден на отворени врати в съда". Специални гости, за трета поредна година, ще са студенти от катедра "Правни науки", на Юридическия факултет към ВСУ "Черноризец Храбър".

25 ноември 2011 г.
На форум във ВСУ обсъждат нови модели за черноморско сътрудничество и взаимодействие

Учени и политици от 8 държави дискутират изоставането от средното ниво за Европа, участниците излизат с общо предложение за партньорства в региона и източните политики на ЕС.

22 ноември 2011 г.
Виден руски професор пред студенти от ВСУ

В рамките на организираната от университета Втора Международна академична среща "Черноморски регион - интеграция" (19-21 ноември 2011) проф. д-р арх. Никита Кострикин от МАРХИ (Московски архитектурен институт) представи пред студенти от V курс на Архитектурния факултет своя лекция.

21 ноември 2011 г.
Международна конференция за черноморското сътрудничество се открива във Варна

Международна конференция на тема: "Стратегии и политики на сътрудничество в Черноморския регион", организират Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" и Фондация "Конрад Аденауер" от понеделник до сряда във Варна.

16 ноември 2011 г.
Стартира новата магистърска програма "Реклама и връзки с обществеността в управление на бизнеса"

На 11.11.2011 година, в 11,11 часа стартира новата учебна година на единствената в българските университети магистърска програма "Реклама и връзки с обществеността в управление на бизнеса". Първата лекция изнесе проф. д.фил.н. Милко Петров.

14 ноември 2011 г.
Студентка от ВСУ "Черноризец Храбър" участва в V Международен пушкински форум в Москва

Йорданка Стоянова, студентка 3 курс "Международни отношения" взе участие в V Международен пушкински форум в гр. Москва. Във форума участваха представители от 22 държави.

14 ноември 2011 г.
Участие на ВСУ в Първия световен фестивал на руския език в Санкт-Петербург

За първи път наша студентка Йозлем Садкова, студентка 3 курс, специалност "Международни отношения" бе номинирана от Международната асоциация на преподавателите по руски език и литература (МАПРЯЛ) за участие във финала на световния фестивал.

11 ноември 2011 г.
Университетски преподавател и студент са автори на книга за варненската журналистика

На 14 ноември, понеделник, 2011 година, в арт салона на Радио Варна, ще се състои премиерата на книгата "Варненската журналистика – 1990-2010 година". Книгата е финал на студентски проект, осъществен в продължение на четири години под ръководството на доц. д-р Георги Калагларски.

10 ноември 2011 г.
Дипломна защита на студенти от специалност "Моден дизайн"

През октомври успешно се дипломираха студенти от специалност "Моден дизайн". Дипломните проекти, представени чрез портфолио, слайд презентация и ревю, разкриха многообразието от концептуални, артистични и дизайнерски идеи на младите хора.

3 ноември 2011 г.
ВСУ "Черноризец Храбър" участва като партньор по проект "Да се научим на екотуризъм /N8URjob/"

ВСУ "Черноризец Храбър" участва като партньор по проект "Да се научим на екотуризъм /N8URjob/". Проектът е финансиран по програма "Учене през целия живот", секторна програма "Грундвиг", Многостранни проекти и има за цел да повиши нивото на обучението по екотуризъм чрез разработване на нова електронна образователна платформа.

3 ноември 2011 г.
Испански архитект проведе уоркшоп във ВСУ

Работилница (Workshop) на испанския архитект доцент Хавиер Пеня, се проведе на 02 ноември във Варненския свободен университет. Гостуващият у нас, по повод Софийската архитектурна седмица архитект, е сред известните имена на съвременната архитектура, не само в страната си, но и в света.

3 ноември 2011 г.
10 години програма Еразъм във ВСУ "Черноризец Храбър"!

През изминалите 10 години ВСУ успешно развива и дообогатява двустранните си партньорства по програма Еразъм. Към настоящия момент студенти и преподаватели на университета могат да осъществят академичен обмен с 22 партниращи академични институции.

11 октомври 2011 г.
Поредно отлично представяне на студентите от специалност "Моден дизайн" и "Мода и мениджмънт в модата" на престижен национален арт форум в София.

На 7 октомври 2011 г. в залите на националния център за съвременно изкуство на ул. "Шипка" 6 в столицата се откри Второто биенале на българския дизайн. В залата на първия етаж се представят български висши учебни заведения с профилирани дизайн специалности.

10 октомври 2011 г.
Проф. Вредевелд стана почетен доктор за приноса си в създаването на ВСУ "Черноризец Храбър"

Проф. д-р Джордж Вредевелд стана десетият по ред "Доктор хонорис кауза" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" за особения си принос в създаването на висшето училище и утвърждаване на демократичните ценности в българското образование.

5 октомври 2011 г.
Магистри от ВСУ "Черноризец Храбър" на стаж в Брюксел

За седма поредна година в края на септември, в продължение на една седмица 65 студенти от междууниверситетската магистърска програма "Управление на международни бизнес проекти" и магистърските програми при ВСУ – "Управление на европейски проекти" и "Публична администрация" се запознаха с работата на европейските институции.

5 октомври 2011 г.
ВСУ "Черноризец Храбър" откри учебната си година с над 2200 нови студенти

С над 2200 първокурсници в 16 професионални направления и 67 акредитирани специалности, преподаватели и гости от страната и чужбина, Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" откри днес новата учебна година. Тържествата, които съвпадат с кулминацията по отбелязване на 20-годишнината от създаването на висшето училище, започнаха в обновения Източен парк, изпълнен по проект на студенти по архитектура.

3 октомври 2011 г.
"Академичен парк 2020" обединява образование и бизнес във ВСУ "Черноризец Храбър"

Университетът обяви най-новата си инициатива с пилотния проект за изграждане на Център за възрастни хора във Варна.

30 септември 2011 г.
Пламена Димова се класира за световното първенство в Скопие по кикбокс, стил К-1

Отличното представяне на състезателите от СК "Тим" – Павел Филимонов, СК "Боил“ – Пламена Цигуларова и Пламена Димова, както и Милен Маринов от СК "Вокил" – Варна, им подсигури местата в националният отбор за Световната купа в Скопие през октомври тази година.

27 септември 2011 г.
Във ВСУ се проведе Международна студентска школа по информатика

От 12 до 19 септември 2011 г. във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" се проведе Международна студентска школа по информатика, която беше организирана в рамките на XXIII Международен симпозиум по ядрена електроника и компютинг (International Symposium on Nuclear Electronics & Computing) - NEC'2011.

20 септември 2011 г.
Интервю на доц. д-р Емил Панушев на тема: Влизането на България в еврозоната

Интервю на доц. д-р Емил Панушев на тема: Влизането на България в еврозоната. (Излъчено на 14.09.2011 г. в предаването "Утро в нашия град" на ТВ "Черно море").

15 септември 2011 г.
Нова специалност за информационни технологии във ВСУ

Нова специалност – "Бизнес интелигентни системи", ще се изучава от тази година във Факултета по международна икономика и администрация на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър".

14 септември 2011 г.
Международна студентска школа по информатика се провежда във Варненския свободен университет

От 12 до 19 септември 2011 г. във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" се провежда Международна студентска школа по информатика, която е организирана съвместно с Международния университет за природата, обществото и човека – гр. Дубна.

14 септември 2011 г.
Арх. Георги Бакалов: Да хармонизираме идеите си за бъдещето

Председателят на САБ арх. Георги Бакалов инициира на 12 септември среща в Дома на архитекта Варна между представители на САБ – Дружество Варна, КАБ – Регионална колегия Варна, Община Варна и ВСУ "Черноризец Храбър", на която бе обсъдено партньорството между професионалните организации, общинската администрация и Архитектурния факултет на университета.

13 септември 2011 г.
Председателят на САБ открива изложба в Дома на архитекта – Варна. Студенти по архитектура проектират за Варна.

На 12 септември от 18.00 ч. на двете нива в Дома на архитекта, ул. "Мусала" 10, ще бъде открита мащабна изложба, организирана от ВСУ "Черноризец Храбър" и САБ - Дружество Варна.

12 септември 2011 г.
Пристанище Варна - нов образ

Това е темата на изложбата от проекти на IV Международен студентски пленер, на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", открита на 18 юли в Зала 1 на Централния дом на архитекта в София.

12 септември 2011 г.
Семинар за обучението по информатика и информационни технологии

На 09.09.2011 г. във ВСУ се проведе семинар за обучението по информатика и информационни технологии. Участваха представители от практиката, учители от Варна, Добрич, Търговище, Долни чифлик, преподаватели и служители на ВСУ.

12 септември 2011 г.
Пламена Димова със световна титла по Муай Тай при професионалистите

Двукратната световна шампионка по Муай Тай и студентка на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" Пламена Димова се завърна от Германия с нова световна титла. Разликата е в това, че този път Пламена взе купата в професионалната лига.

8 септември 2011 г.
ВСУ "Черноризец Храбър" изпрати студенти на езиков стаж в Москва!

Стажът традиционно се организира от Департамент "Чуждоезиково обучение" и Руския център на ВСУ. През тази учебна година той е посветен на 20-годишнината на университета.

8 септември 2011 г.
За кого са рейтингите - за студентите или за големите университети?

Обвързването на новите технологии с оценяването на висшето образование преобръщат конвенционалните модели за изграждане на университетските рейтингови системи.

31 август 2011 г.
Юбилеен танцов спектакъл "60 години Нина Козина"

Прекрасните артисти от балет "Арт Денс" изнесоха великолепен спектакъл. Хореографията и режисурата бе дело на даровитата Нина Козина, която за пореден път демонстрира майсторство в областта на съвременната хореография.

30 август 2011 г.
Нова архитектурна специалност за бакалаври и магистри се разкрива във ВСУ "Черноризец Храбър"

"Териториално и ландшафтно устройство" е най-новата специалност, която се разкрива от тази година в Архитектурния факултет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Приемът в нея е за 25 кандидат-студенти, като обучението ще се провежда в две степени.

9 август 2011 г.
Завърши третата Международна лятна квалификационна школа по руски език във Варна

От 1 до 5 август 2011 г. във ВСУ "Черноризец Храбър" се проведе Международна лятна квалификационна школа "Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чужд". Школата се провежда за трета поредна година в рамките на международен проект на университета с Фонд "Русский мир".

8 август 2011 г.
Международна лятна квалификационна школа "Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чужд" се откри във ВСУ

Варненският свободен университет и Фонд "Русский мир" реализират нов проект в областта на чуждоезиковото обучение – международна квалификационна школа за студенти-русисти.

1 август 2011 г.
ВСУ организира международен уъркшоп за устойчива архитектура

Проявата продължава до 31 юли, неделя, а водещ лектор е проф. д-р. арх. Масуд Есмаиллу от Архитектурния университет във Венеция, Италия. Това съобщиха от висшето училище.

29 юли 2011 г.
Международна школа за обучение по руски език се открива във ВСУ "Черноризец Храбър"

Международна лятна квалификационна школа за модерните педагогически технологии в обучението по руски език като чужд организират Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" и Фонд "Русский мир".

28 юли 2011 г.
Изложба на студенти по Архитектура от ВСУ "Черноризец Храбър" гостува в София

Идеите за реконструкция на пристанище Варна-Изток спечелиха първото място на международен архитектурен пленер и станаха обект на професионален интерес след откриване на поредната изява на ВСУ в Централния дом на архитекта, на 18 юли (понеделник) от 18:00 часа.

27 юли 2011 г.
Преподаватели от ВСУ участваха на XII Европейски конгрес по психология в Истанбул

По време на форума бяха осъществени срещи с изтъкнати учени в областта на психологията и обменени идеи за основните направления на изследвания. Най-значимата от тези срещи беше с класика в социалната психология, американския психолог д-р Филип Зимбардо.

13 юли 2011 г.
Изложба на студенти по Архитектура от ВСУ "Черноризец Храбър" гостува в София

Изложба на студенти от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" ще гостува в София. Експозицията от 20 платна по 9 проекта може да бъде видяна в Централния дом на Съюза на българските архитекти от 18 до 29 юли.

13 юли 2011 г.
Студенти от ВСУ "Черноризец Храбър" се класираха в челната десятка на турнир по пожароприложен спорт

Студенти от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" се класираха в челната десятка в турнир по пожароприложен спорт. Състезанието е международно и се провежда за първи път в руския град Санкт-Петербург.

4 юли 2011 г.
Магистрите по архитектура във ВСУ "Черноризец Храбър" получават европейски дипломи

Магистрите по архитектура, завършили Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", притежават дипломи, които са признати в Европейския съюз. Това осигурява свободното движение на професионалистите от тази специалност в страните-членки.

3 юли 2011 г.
Специалност "Хореография" при ВСУ чества своята 15 годишнина с грандиозен концерт

Грандиозен концерт-спектакъл по повод 15 годишнината на специалност "Хореография" при Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" изнесоха над 150 танцьори от формации, ръководени от хореографи, преподаватели в специалност "Хореография" в университета.

28 юни 2011 г.
ВСУ "Черноризец Храбър" удостоява отличници от варненските гимназии с годишни и семестриални стипендии

По традиция и тази година Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" учреди стипендии на първенците на випуските от средните училища на Варна.

28 юни 2011 г.
Поздравителен адрес до ректора на ВСУ проф. д.ик.н. Анна Недялкова от кмета на Община Добрич – Детелина Николова

За единадесети път Община град Добрич и КК "Албена" са домакини на престижния Международен младежки фестивал-конкурс "Фолклор без граници"2011, включен в Националния културен календар на Министерството на културата

27 юни 2011 г.
Лятна научна сесия на Юридически факултет се проведе във ВСУ

Лятна научна сесия за психология, право и охрана се проведе от 24-ти до 26-ти юни 2011 г. във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Основен организатор на проявата бе Юридическият факултет.

26 юни 2011 г.
Благодарствено писмо от изпълнителния директор на NISPAcee - Людмила Гайдосова

Позволете ми да изразя благодарността и признателността на NISPAcee за Вашето домакинство на 19-тата годишна конференция на NISPAcee: "Публична администрация на бъдещето", която се проведе във Варна, България от 19-и до 22-и май.

25 юни 2011 г.
Състезание по ИТ се проведе в Търговище

На 21 юни 2011 година се проведе състезание по ИТ с организатори катедра "Информатика" , Факултет МИА при ВСУ "Черноризец Храбър" и Обществен комитет "Васил Левски" – Търговище.

22 юни 2011 г.
Иновативност в образованието по архитектура във ВСУ "Черноризец Храбър"

На 16 юни в Дома на архитекта във Варна проф. д-р арх. Тодор Булев, доц. д-р арх. Александър Слаев, инж. Милена Петрова и арх. Станчо Веков представиха с мултимедийна презентация три акцента от последователната иновативна политика на ВСУ "Черноризец Храбър" в обучението по ахитектура.

17 юни 2011 г.
Варненският свободен университет бе домакин на Петата международна научна конференция "Архитектура, строителство - съвременност"

На 9 и 10 юни 2011 г. във ВСУ се проведе Петата международна научна конференция "Архитектура, строителство - съвременност", организирана от Архитектурния Факултет на ВСУ "Черноризец Храбър" и под патронажа на ректора на университета проф. д.ик.н. Анна Недялкова.

11 юни 2011 г.

[Текущи новини]

[Новини - архив 2012 г.]

[Новини - архив 2010 г.]