За ВСУ "Черноризец Храбър"

Безплатен достъп до Електронно-библиотечната система на издателство

Със съдействието на фонд "Руский мир" и Руския център на ВСУ "Черноризец Храбър" от 25 март 2014 университетската библиотека има безплатен пълнотекстов достъп до информационните ресурси на издателство "Лань".

Електронно-библиотечната система, предлагана от издателска къща "Лань" (Русия) стартира на 2 ноември 2010 г. и до днес съдържа над 30 000 електронни версии на книги и периодични издания в областта на обществените, хуманитарните и техническите науки. През 2013 г. издателството решава да предостави безплатен достъп до съдържанието на платформата на руските висши учебни заведения, а по-късно и на няколко чуждестранни университета, изучаващи руски език и литература. Колекциите включват:

  • Класически трудове по литературознание, история, философия и др.
  • Класическа руска и чужда художествена литература на оригинален език.
  • Актуални списания, издания на висши учебни заведения в Русия, които са уникални по съдържание и не са достъпни по друг начин.

Електронно-библиотечната система може да се ползва от всяка точка в университета и не изисква потребителско име и парола. За въпроси и разкриване на предимствата на платформата се обръщайте към Петя Петрова – библиотекар в университетска библиотека на Варненския свободен университет.

Линк към сайта: http://e.lanbook.com/by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия