Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

С грандиозен концерт-спектакъл Академичният танцов театър на Варненския свободен университет отбеляза 20-годишнината от създаването си

На 28-ми април 2018 г. за своята публика отвари врати храмът на танцовото изкуство Академичен танцов театър „Черноризец Храбър“ с концерт-спектакъла „Танц от душа блика“, посветен на 20-годишнината от неговото създаване.

 

 

 

 

Създадена през 1998 година като фолклорен ансамбъл "Академика" три години след откриването на специалност „Хореография“ във Варненския свободен университет, през май 2008 година формацията прераства в Академичен танцов театър "Черноризец Храбър". За 20-те годни на своето съществуване той се утвърждава като неизменна част от културния живот на Варна и на страната и се превръща в истински храм на фолклорното танцово изкуство.

 

За ярките си постижения в областта на културата Академичният танцов театър получи номинация за награда „Варна“ в категория „Танц“. По повод годишнина и за превръщането му в една от културните институции на Варна и на страната, издигаща престижа на Варненския свободен университет и насърчаваща студентската креативност, с решение на настоятелството на ВСУ „Черноризец Храбър“, Академичният танцов театър е награден с грамота и почетен плакет.

 

 

 

 

 

Възпитаниците на университета представиха красотата, пъстротата и дълбоката душа на българските национални традиции под художественото ръководство на проф. Петър Ангелов, д-р Ивайло Иванов и доц. д-р Мария Кърджиева. А за да го има този храм в трудните времена за българското изкуство, най-важна е подкрепата на Академичното ръководство на Варненския свободен университет и неговата мисия да стимулира студентското творчество и да изгражда не само успешни специалисти, но и хора с усет към изкуството и българските традиции.

 

 

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия