Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Представителна група на Варненския свободен университет участва в тържествата по отбелязването на 142-та годишнина от Априлското въстание

Снимки: http://live.varna.bg

142-та годишнина от избухването на Априлското въстание беше отбелязана днес пред паметника на Георги Бенковски в Морската градина на Варна.

 

 

В тържествената церемония участваха кметът на града Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, районни кметове, представители ОД на МВР, на Генералното консулство на Руската федерация във Варна, граждани и гости на града.

 

 

В ритуала по поднасяне на венци и цветя се включи и представителна група на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

 

 

Заупокойна молитва за всички войни, загубили живота си с жажда за свободата на българския род, отслужи протосингелът на Варненската и Великопреславска митрополия Димитър Стоев.

 

 

С падане на колене и минута мълчание присъстващите отдадоха почитта си към загиналите.

 

 

Химнът на Република България, изпълнен от представителния духов оркестър на Военноморските сили, озвучи Морската градина.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия