Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Академичният танцов театър "Черноризец Храбър" с номинация за награда „Варна“ за ярки постижения в областта на културата

 

Журито за присъждане на награда “Варна” за ярки постижения в областта на културата обяви личностите и колективите, които ще се борят за отличието тази година. Номинациите бяха опредени от миналогодишните носители на наградата, които по традиция влизат в състава на комисията.

 

 

Академичният танцов театър "Черноризец Храбър" с ръководител проф. Петър Ангелов получи номинация за награда „Варна“ в категория „Танц“.

 

Създадена през 1998 година като фолклорен ансамбъл "Академика", през май 2008 година формацията прераства в Академичен танцов театър "Черноризец Храбър". За 20-те годни на своето съществуване той се утвърждава като неизменна част от културния живот на Варна и на страната.

 

 

Артистите от Академичния танцов театър представят красотата, пъстротата и дълбоката душа на българския танц в множество концерти и спектакли в страната и чужбина. Съприкосновението на публиката с майсторството в танца на младите изпълнители  и всяка глътка от живия извор на българското танцово изкуство носи гордост и извисеност.

На 28 април от 19,00 ч. във Фестивален и конгресен център - Варна Академичният танцов театър ще представи спектакъла „Танц от душата блика“, посветен на 20-годишнината от създаването му.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия