Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Варненският свободен университет работи в партньорство с бизнеса, за да подготви младите хора за професиите на бъдещето

 

В поредица от инициативи студентите от различни професионални направления се срещат с представители на бизнеса и дискутират теми, свързани с професионалната им реализация.

Катедра „Изкуства“ работи за развитието на креативността на младите хора в тясна връзка с различните творчески индустрии и чрез обучение в реална работна среда.

В рамките на инициативата „Експерти и студенти – партньорство за конкурентоспособност“ през учебната 2017/2018 година отново предстоят поредица от инициативи, чиято цел е не само да запознае студентите от специалност „Моден дизайн“ с водещи компании в областта на модната индустрия, но и да им даде възможност да работят по проблеми, поставени от бизнеса.

 

 

Една от водещите фирми за производство на дамско горно облекло в България - „БТБ България“ ООД, гр. Русе, отваря вратите си за студентите на Варненския свободен университет с убеждението, че правилният път за  стимулиране на младите хора, които са амбицирани да докажат себе си чрез своите знания и умения, трябва да бъде отворен към работодателите. Компанията, която работи успешно на външния пазар и развива и своя търговска марка – Vayana, постави на студентите конкретна задача за дизайн на дамско облекло. Те ще имат възможност да представят своите проекти на специалистите от фирмата през месец април.

Предстоят още срещи, семинари и практически занятия и в други фирми, работещи в областта на модата, които целят кариерно ориентиране и обучение, свързано с практиката.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия