За ВСУ "Черноризец Храбър"

Варненският свободен университет разширява партньорствата си с руски образователни и научни институции

 

Ръководството на Варненския свободен университет проведе работна среща с генералния консул на Руската федерация във Варна - Негово превъзходителство г-н Сергей Николаевич Лукянчук.

 

 

На срещата присъстваха: президентът на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова, вицепрезидентите доц. д-р Красимир Недялков и г-н Яни Янев, ректорът - проф. д.пс.н. Галя Герчева и заместник-ректорите проф. д-р Павел Павлов, проф. д-р Валери Стоянов и проф. д-р Теодора Бакърджиева, деканите на факултети, директорът на департамент „Чуждоезиково обучение“ и Руския център – проф. д-р Галина Шамонина и представител на Студентския съвет.

 

 

Генералният консул бе удостоен от президента на ВСУ „Черноризец Храбър“ проф. д.ик.н. Анна Недялкова с почетен плакет на университета за неговата съпричастност към дейността на висшето училище и насърчаването на обмена между академични, изследователски и културни институции от Република България и Руската федерация.

 

 

Н.Пр. г-н Лукянчук отправи специални поздравления по повод 9-годишнината от създаването на Руския център на университета и даде висока оценка за неговата работа.

 

 

В рамките на визитата на руския дипломат бяха обсъдени възможностите за нови партньорства между Варненския свободен университет и руски образователни и научни институции, както и за развитието и укрепването на партньорството в областта на образованието и науката.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия