Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Варненският свободен университет получи сертификат за участие в инициативите на „Варна – Европейска младежка столица 2017“

 

Студенти и преподаватели от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ се включиха в заключителната церемония на Сдружение „Варна – Европейска младежка столица”, на която беше връчен ключа на португалския град Кашкайш.

 

Церемонията се проведе в емблематичния за морската столица Културно-развлекателен комплекс „Морско казино”, в нея се включиха партньори и участници в проекта от Варна, страната и Европа. Гостите от над 30 европейски организации се запознаха с постигнатото от Варна 2017 на интерактивно изложение. В него бяха представени и два от проектите на Варненски свободен университет – „Павилион на знанието и младжката креативност“ и „Отворени данни за умни градове“.

 

 

 

 

През годината по програма „Варна – Европейска младежка столица 2017“ бяха финансирани над 140 проекта. Обликът на морската столица бе променен с обособения квартал „Таляна“, библиотеката на открито „Рапана“, стената „Преди да остарея, бих искал...“, сцена „Кофража“, споделеното креативно пространство Innovator Creative Spaces. Инициираните от студентите на Варненския свободен университет креативни работилници на открито, Национално студентско състезание по извличане на данни QUERYADA, конкурс за ревитализиране на фасади на сгради от обществен интерес бяха сред впечатляващите проекти, развиващи професионализма, креативността и иновативното мислене на младите хора.

 

 

Всички събития преминаха под надслов Varna Innowave – заради социалните иновации, които бяха във фокуса през тази година. Така бяха решени обществени проблеми за първи път или по нов начин. Титлата успя да покаже на Европа, че в града има мислещи младежи с хъс за кариера, взели решение да живеят тук.

 

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия