Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

С празнична церемония в двора на Варненския свободен университет грейнаха светлините на Коледната елха

 

С празнична церемония на 13 декември в двора на Варненския свободен университет грейнаха светлините на Коледната елха. В присъствието на академичното ръководство, преподаватели, студенти и приятели на университета вицепрезидентът доц. д-р Красимир Недялков предаде на ректора поредното авторитетно отличие, получено от висшето училище в навечерието на Новата 2018 г. - Наградата „Престижен университет“ в класацията на списание Оffline.

 

 

За пръв път в своята история изданието наема престижна социологическа агенция, която прави анкета сред 1000 от неговите читатели за силата на марките през 2017 година в няколко категории.

 

 

В категорията „Култура, изкуство и образование“ с наградата „Престижен университет“ е отличен Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

 

 

Присъстващите се насладиха на изпълненията на Академичния танцов театър на Варненския свободен университет и на студентката Кристина Христова.

 

 

Под звуците на Коледна музика и с фойерверки тържествено бяха запалени светлините на елхата.

 

 

Празнична наздравица вдигнаха президентът на Варненския свободен университет – проф. д.ик.н Анна Недялкова, ректорът – проф. д.пс.н Галя Герчева и  председателят на Студентския съвет Стефан Даскалов.

 

 

 

За нас е важна дълбоката същност и вътрешно съдържание на този празник, който ни събира днес, посочи проф. Недялкова. На първо място този празник носи аромата на домашното огнищеи нека да се почувстваме всички край домашното огнище на голямото си академично семейство. Празникът носи и чувството на общност, нека да се радваме, че сме заедно в една общност, която има сила да ни подкрепя и да си пожелаем това да бъде завинаги – да бъдем рамо до рамо – студенти, преподаватели и служители. Нека да си пожелаем в тази общност да царува чувството на съпричастност, чуството на подкрепа и загриженост.

 

 

В тези дни, в навечерието на Коледа, първо мисля, че трябва да благодарим – вески на своя Бог, за това, което е постигнал, за това, което има и за това, което е, сподели проф. Герчева. За в бъдеще, бих Ви пожелала това, което желая и на себе си – много здраве, много топлина и уют в семейството, много срещи с добри хора и още веднъж – здраве и късмет! Весели празници!

 

 

От името на студентската общност председателят на Студентския съвет Стефан Даскалов пожела на присъстващите топлина в сърцата и домовете им, дръзновение, щастие и много успехи през Новата година. На колегите си той пожела още по-високи амбиции и още по-сериозни постижения и изказа специална благодарност към прзидентското и ректорското ръководство на университета за подкрепата на всички студентски инициативи.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия