Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Филиалът в Смолян на ВСУ „Черноризец Храбър” тържествено връчи дипломите на Випуск 2017

 

140 абсолвенти от Випуск 2017 на филиала на Варненския свободен университет в Смолян получиха дипломите си на тържествена церемония.

 

 

Дипломите на отличниците бяха връчени лично от вицепрезидента на университета Яни Янев и кметът на община Смолян Николай Мелемов.

 

 

Вицепрезидентът на университета господин Янев поздрави абсолвентите и ръководството на Филиал Смолян за успешното  дипломиране на Випуск 2017 от името на президента на ВСУ проф. д.ик.н. Анна Недялкова и Ректора проф. д.пс.н. Галя Герчева.

 

 

Той изрази увереността си, че абсолвентите и на този випуск ще се докажат, като знаещи и можещи професионалисти, защото техните преподаватели са им дали необходимите знания и практически умения. В заключение им пожела: „Запазете вълнението от днешния ден, бъдете успешни и устремени към високите си цели!”

 

С почит към паметта на доц. Христо Гиневски, вицепрезидентът на ВСУ „Черноризец Храбър” Яни Янев обяви, че неговото дело ще бъде продължено, като мястото на главен редактор на сп. „Родопи” ще заеме достойният проф. Николай Овчаров, а към редакционната колегия ще се присъедини и директорът на РИМ „Стою Шишков”-Смолян Таня Марева.

 

Заместник-областният управител Андриян Петров поздрави от името на областния управител Недялко Славов и от свое име абсолвентите от Випуск 2017 на Филиал-Смолян на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” за успешното им дипломиране. „Скъпи абсолвенти, запазете прекрасните си спомени от студентските години в своята житейска библиотека, спомените за прекрасната Родопа планина – зиме – бяла, пролет и лято – зелена, есен – червена, като цветовете на най-красивия трибагреник – нашия, българския! Където и да ви отведат пътищата по широкия свят, на който ние вече сме достойни граждани, не забравяйте българските си корени, не забравяйте Родопите! Не забравяйте, че трябва да се върнете тук, за да продължим да бъдем един от най-славните народи – българският. На добър час!”   

 

Петров изказа благодарности към ръководството на Филиал Смолян за усилията и желанието, с които образоват студентите си и приносът им в развитието на висшето образование в региона.

 

Гостите и абсолвентите, присъстващи на тържествената промоция Випуск 2017, бяха поздравени и от евродепутата Владимир Уручев, директорът на филиала д-р Анелия Пържанова, народни представители от Смолянска област, кметове, представители на държавни институции и на академичните среди.

 

 

„Скъпи абсолвенти, днес е важен ден за нас, тук са усмихнати, красиви и интелигентни хора, изпълнени с много амбиции и мечти. Днешният ден е и повод за равносметка на изминалия път в университета, днес имаме всички основания да се гордеем от постигнатото!”, от името на целия колектив на Филиал Смолян, д-р Пържанова пожела на абсолвентите да използват знанията си, придобити тук, за личностното и професионалното си израстване, като по-силни и по-мъдри хора, да посрещат достойно предизвикателствата в живота си с честност и трудолюбие.

 

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия