Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Студенти на Варненския свободен университет участват в Световния фестивал на младежта и студентите в Сочи

 

XIX Световен фестивал на младежта и студентите се провежда от 14-ти до 22-ри октомври 2017 г. в Сочи. В него участват 20 хиляди млади професионалисти от различни сфери на възраст от 18 до 35 години от повече от 180 страни. Заявка за участие във фестивала са подали повече от 120 хиляди младежи от цял свят.

 

 

 

Грандиозният младежки форум стартира с парад-карнавал на 14 октомври в Москва. В първите три дни на фестивала 2 000 чуждестранни участници посетиха руските региони от Калининград до Владивосток.

 

 

Варненският свободен университет се представя на форума от шестима студенти, номинирани от Фонд "Русский мир" през 2016 г. за участието им в европейските фестивали на студентите, изучаващи руски език и призови места за отборите на ВСУ „Черноризец Храбър“  през 2015 и 2016 г. Това са Кристина Христова (АФ), Христо Русев (факултет МИА), Александър Иванов (ЮФ), Ляля Игнатченко (факултет МИА), Вероника Ревенко (факултет МИА), Петранка Гелова (ЮФ) и сътрудникът към Руския център на университета Миглена Димитрова.

 

 

Фестивалът е провеждан в Русия вече два пъти – през 1957 г. и 1985 г. Целта на събитието е да консолидира световната младежка общност, да укрепи международните връзки и да стимулира муждукултурното общуване. В рамките на фестивала ще бъде направено проучване на визията за бъдещето на младите хора от различни страни. Форумът ще търси отговори на предизвикателствата, пред които е поставено цяло едно поколение. Дискусионната програма е подчинена на 17 цели за устойчиво развитие, формулирани от Организацията на обединените нации.

 

 

 

В официалната церемония по откриването на XIX Световен фестивал на младежта и студентите се включи и руският президент Владимир Путин.

 

 

На сцената излязоха и едни от най-популярните имена на руския шоу-бизнес като Дима Билан, Александър Панайотов, Сергей Лазарев, Полина Гагарина и One Republic.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия