За ВСУ "Черноризец Храбър"

Павилион на знанието и младежката креативност отвори врати на 4 септември

 

Проектът "ПАВИЛИОН НА ЗНАНИЕТО И МЛАДЕЖКАТА КРЕАТИВНОСТ" стартира на 4 септември в 16:00 часа в пространството пред Народната астрономическа обсерватория „Николай Коперник“ в Морската градина на Варна. Той бе иницииран от Студентския съвет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" и е част от събитията в календара на „Варна – европейска младежка столица 2017“. Павилионът на знанието и младежката креативност е алтернативно пространство в градска среда за творчество и познание в областта на визуалните и танцовите изкуства и кариерно ориентиране.

 

 

В рамките на проекта бяха разкрити 11 творчески работилници: „Абстрактна живопис“, „Фотография“, „Танц“, „Пространствена инсталация“, „Т-shirt“, „Грим“, „Личен стил“, „Концептуална мода и моделиране“, „Аксесоари и редизайн“, „Кариерно консултиране“ и „VarnaSpaghettiEngineering“.

 

 

 

 

 

След края на проекта Павилионът на знанието и младежката креативност, създаден от Варненския свободен университет ще продължи да работи като мобилно пространство в градска среда, за да открива таланти, да развива връзки между младите хора и да ги мотивира за обучение в нови професии.

 

 

 

Партньори на Варненския свободен университет по проекта са Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн, НГХНИ „Константин Преславски“ във Варна. Павилионът отвори врати с финансовата подкрепа на община Варна.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия