За ВСУ "Черноризец Храбър"

Варненският свободен университет беше представен на престижен форум за изграждане на капацитет и работа в мрежа за устойчив растеж

 

Норвежко-българската бизнес група в сътрудничество с Конфедерацията на норвежките предприятия (NНО), Теленор България и Green Business Norway организира семинар за изграждане на капацитет и работа в мрежа за устойчив растеж. Събитието се проведе на 30 август 2017 г. в София Тех Парк, в него взе участие и деканът на факултет „Международна икономика и администрация“ във Варненския свободен университет – доц. д-р Елеонора Танкова.

 

Събитието се фокусира върху устойчивостта, междукултурните комуникации и зеления растеж и ще послужи като платформа за нетуъркинг. Сред гостите бяха  посланикът на Кралство Норвегия за Румъния, България и Молдова Н.Пр. г-жа Тове Брувик Вестберг, представители на Innovation Norway и Българската агенция за инвестиции, на норвежки и свързани с Норвегия компании, опериращи в България, както и български бизнес организации.

Доц. Танкова се включи в престижното събитие в качеството си на лектор по темата „Изграждане на мостове за бъдещето - партньорство между Варненския свободен университет и Норвежкото бизнес училище“. Тя коментира създаването на  първите по рода си българо-норвежки образователни програми – „Финанси“ и „Международен бизнес“, резултат от партньорството на двата университета. Предвидено е обучението в тях да се провежда  изцяло на английски език, като в рамките на четвъртата година от него студентите ще имат възможността да се обучават в Норвегия. За обучение в програмите е създаден международен екип от преподаватели и експерти, а студентите ще получат две дипломи.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия