За ВСУ "Черноризец Храбър"

Студенти на Варненския свободен университет покориха софийския моден подиум

С грандиозно откриване започна най-мащабното модно събитие у нас Sofia Fashion Week пролет-лято 2017. То се организира за четвърти път на територията на зала EFE на Hotel Marinela, която посрещна многобройните гости с изцяло нов атрактивен пролетен декор и стилен интериорен дизайн. В първия ден от модния форум бяха показани общо 14 колекции на дизайнери, модни къщи и марки от България, както и на студенти по мода от четири университета в страната според специалната селекция на проф. Любомир Стойков.

 

В пролетното издание на Sofia Fashion Week своите дизайнерски решения представиха и студенти по моден дизайн във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

 

 

 

 

 

12-те визии - експерименти, провокирани и вдъхновени от изследване на темата „Хаос” бяха на бъдещите дизайнери Стела Амор – първи курс, специалност „Моден дизайн“, дипломантите Мария Панева и Светозар Желев, Вася Гешева – четвърти курс и второкурсничката Сесил Мехмед.

 

 

Sofia Fashion Week e най- престижният моден форум у нас. Това е шанс талантът да бъде открит. По традиция Варненският свободен университет е представен от своите талантливи възпитаници.

 

 

Облеклата представени от студентите са експеримент с тъкани и форми. Това са учебни задачи, чиято цел е придобиване опит в процеса от изследване, проект и реализация.

 

Роклята носена от хостесата на Sofia Fashion Week е на дизайнера от ВСУ „Черноризец Храбър“ - Светозар Желев.

Снимки: Ivan Yordanov Photography

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия