За ВСУ "Черноризец Храбър"

Ученици от три страни се обучават на предприемачество чрез създаване на училищни компании.

 

 

Петдневна обучителна мобилност по проект “WIN 2” ще се проведе от 27-ми до 31-ви 31 март 2017 г. във Варненския свободен университет. Акцентът в нея са модулите „Модели за устойчивост в работата на ученическите компании” и „Професионална ориентация”.

 

В рамките на третата обучителна мобилност учители и ученици от България, Полша и Германия ще вземат участие в множество лекции, уоркшопи и ролеви игри.

 

 

 

Обучителната мобилност е последен етап от проекта „Бизнесуроци, ориентирани към международно действие – WIN-WIN” по програма Еразъм +, КА 2.

 

На 30.03.2017 г., от 14:00 ч., в Руския център на ВСУ „Черноризец храбър“ ще се проведе заключителна пресконференция по проекта. Участниците в него ще представят ролята на университетите в подпомагането на процеса на създаване на учебни компании в училищата.  На пресконференцията ще присъстват и ученици от партниращите училища - Частна търговска гимназия, Варна, Обществена гимназия № 2 „Адам Мицкевич” и Обществена гимназия № 3, гр. Бяла Подляска, Полша, Обществено училище в гр. Олденбург, Германия.

 

Целта на международния проект, партньор по който е ВСУ „Черноризец Храбър”, е да се разработят училищни учебни програми за средно образование в партниращите училища в България. В проекта „Бизнесуроци, ориентирани към международно действие – WIN-WIN” по програма Еразъм +, КА 2 участват 9 партньорски организации от България, Полша и Германия.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия