Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Varna Free Fashion Awards

 

За първи път във Варна ще бъдат раздадени наградите за мода Varna Free Fashion Awards. С тях ежегодно ще бъдат отличени не утвърдени и известни творци, а млади дизайнери, постигнали високи резултати в работата си.

Отличията Varna Free Fashion Awards са насочени към студенти, които изучават специалност „Мода и мениджмънт в модата“ във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“. Статуетки ще бъдат раздадени в категориите Дебют, Авангардно-експериментална мода и Креативност.

 

Експертно жури, в което влизат модни журналисти и редактори, фотографи, преподаватели по мода, популярни действащи дизайнери, собственици на бутици, модни къщи, хореографи, президенти на модни агенции, топ модели и др., ще се произнесе обективно за резултатите. Всички призьори, освен статуетки, грамоти и предметни награди, ще получат и право на участие в предстоящото издание на Sofia Fashion Week.

 

 

Автор на логото на Varna Free Fashion Awards е Георги Георгиев. Наградите се учредяват по идея на преподавателката по „История на модата“ във ВСУ Албена Свещарова и светския журналист Емо Ялъмов.

 

Първото издание на наградите ще се проведе в 2 части. На 6 февруари (понеделник) ще се проведат дефилетата пред избрано за целта.

 

На 27 февруари в клуб Номер 1 ще се състои церемонията по награждаването на победителите, когато ще се отбележи втората годишнина на рубриката на БНТ2 и БНТ Свят от Варна "На светска вълна".

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия