Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Възпитаник на Варненския свободен университет с визия за развитие на България

Ивайло Георгиев - отличник на випуск 2016 в магистърската програма „Лидерство в глобална среда” на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” бе един от 120-те младежи с висок успех от висши училища в цялата страна, които участваха в инициативата на държавния глава Росен Плевнелиев "Младежка визия за развитие на България".

 

"Младите хора трябва да имат думата и винаги ще бъдат причина и двигател на всяка промяна към по-добро в страната", заяви президентът Росен Плевнелиев в края на мандата си, през декември 2016 г.,при откриването на петото издание на инициативата.

 

 

Държавният глава изрази надежда в рамките на следващия президентски мандат инициативата да намери приемственост, за да бъде продължена и  надградена като добра традиция за включване на активните и образовани младежи в процеса за взимане на решения за страната.

 

Темата на изданието на тазгодишната "Младежка визия за развитие на България" бе "Приоритетите - резултати и посока" и даде възможност на възпитаниците на българските университети да споделят с президента своя поглед върху новите реалности и предизвикателства в страната, в условията на усложнена вътрешнополитическа и международна среда. Държавният глава отново насърчи българските младежи да изразяват своята гражданска позиция. "Вие сте креативни и необременени. Имате и мотивация, и идеи за бъдещето. Споделете ги с нас!", призова Росен Плевнелиев.

 

 

В рамките на инициативата възпитаникът на магистърската програма „Лидерство в глобална среда“ Ивайло Георгиев представи резюме на тема „Каква трябва да бъде ролята на България в европейското пространство“. В материала публикуван на интернет-страницата на президентската институция той посочва, че „работейки за изграждането на трите фундамента с акцент независимост, устойчивост и сигурност, България има своята роля с изключително значение и то в съвсем обозримо бъдеще. Нейният глас по време на ротационното председателстване трябва да е израз на единство, което произтича от самата нея и в партньорството с останалите държави в Европейската общност.“

 

„Постигнатото през последните години от българските институции е значимо и в синхрон с основните принципи, отстоявани от европейските и световни организации – на свобода, солидарност и отговорност. Това са общочовешки категории. Точно те могат да дадат отговор в усложнената международна действителност на предизвикателства щом са част от философията за лидерство в глобална среда на младото поколение. И цялото бъдеще е там. А нека си го кажем, каквото и да се прави, бъдещето ще дойде, дами и господа.“, посочва той.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия