Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Предстои четвъртото издание на националното състезание VARNA SPAGHETTI ENGINEERING

Националното състезание VARNA SPAGHETTI ENGINEERING е най-успешният формат за творчество и креативно мислене на новото поколение строителни инженери и архитекти. Поредното четвърто издание на състезанието, организирано от Варненския свободен университет  ще се проведе на 26 ноември 2016 г.

И тази година организаторите от катедра „Строителство на сгради и съоръжения“ дават заявка да провокират нестандартното мислене и въображение на младите хора, обучаващи се в професионално направление „Архитектура, строителство и геодезия“. Като организатор и домакин на това, изключително със своя новаторски дух състезание, катедра „Строителство на сгради и съоръжения“ на Варненския свободен университет отново ще обедини усилията на ученици, студенти и професионалисти за създаването на уникални строителни конструкции от… спагети.

 

 

За изграждането на съоръжение от спагети и други регламентирани материали с въртящи се части, отговарящо на правилата и критериите за оценка като сложност, височина, икономичност и динамични натоварвания ще се състезават ученици от десет професионални гимназии по архитектура, строителство и геодезия. За подпомагане на работата към всеки от отборите ще бъдат включени консултанти студенти от специалностите „Строителство на сгради и съоръжения“ и  „Архитектура“. Тази година в надпреварата ще се включат и 10 студентски отбора, два от които съставени от Еразъм-студенти от Испания, Латвия, Казахстан и др.

Изградените конструкции ще бъдат оценени от авторитетно жури с председатели арх. Виктор Бузев - главен архитект на община Врана и инж. Христо Димитров – председател на КСБ – Варна и членове: Нася Атанасова – управител на медийна група „Черно море”, инж. Марина Георгиева от  Българския съвет за устойчиво развитие, Галин Колев – представител на фирма „Строителна химия – България“, инж. Светлана Николчева – зам. председател на КИИП и Дария Михалева – преподавател в катедра „Строителство на сгради и съоръжения“.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия