Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Възпитаници на Варненския свободен университет с първа и трета награда от конкурса „Идеен проект на жилищна сграда“

Завърши конкурсът „Идеен проект на жилищна сграда“ в ж.к. Бриз, град Варна. Победителите в оспорваната надпревара вече са известни.

 

 

Конкурсът, организиран от „Интерком груп Бриз” ЕООД, се проведе от 1 септември до 31 октомври 2016 г.

 

Шест членното жури с председател главния архитект на Варна – арх. Виктор Бузев, разгледа и оцени проектите на петнадесетте участници – архитекти от Варна, София, Велико Търново, Стара Загора и Благоевград.

 

Единодушно първа награда бе присъдена на талантливия възпитаник на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ – арх. Димитър Бояджиев, чиято работа се открои сред останалите с естетична визия, функционално разпределение на жилищната площ и безупречно спазване на всички нормативни изисквания.

 

 

Втора награда спечелиха арх. Маринела Стефанова и к.арх. Десислава Парлапанска, които предложиха интересна и оригинална визия.

 

 

Третата награда отиде отново при възпитаник на Варненския свободен университет –  арх. Драгомир Йосифов и неговия екип от Велико Търново.

 

Организаторите от „Интерком груп Бриз” ЕООД отличиха още четири конкурсни проекта с поощрителни награди:

  • “Integra Consult Project” от София – арх. Васил Кашукеев;
  • арх. Борислав Игнатов от Варна;
  • арх. Росица Мъглова, арх. С. Войчева, арх. Т. Велков, арх. Ст. Петров – Стара Загора;
  • Архитектурно Студио „Урбанекс” ЕООД от Варна – арх. Венцислав Неделчев.

 

След договаряне с победителя в конкурса и изработване на технически проект, намеренията на инвеститора са, да започне изграждането на жилищната сграда с РЗП 12 000 кв.м през март 2017 г. и да я завърши за година и половина.

 

Наградите на отличените участници на обща стойност на 26 000 лева бяха връчени на 18 ноември в сградата на „Интерком Груп” ООД от главния архитект Виктор Бузев и собственикът на „Интерком Груп” инж. Павлин Николов.

 

Проектите на победителите в конкурса можете да видите на специална изложба в МОЛ Варна от днес до 7 декември.





by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия