Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Семинар по мобилен и мейл маркетинг се проведе през уикенда в х-л „Черно море“

Участниците в семинара се запознаха и с възможностите, които предлага стартиращата на 26 ноември специализация „Разработка на електронни издания”

 

 

В рамките на семинара по мобилен и мейл маркетинг, който се проведе през уикенда в х-л „Черно море“ по инициатива на катедра „Информатика и икономика“ на Варненския свободен университет доц. д-р Галина Момчева – ръководител на катедрата представи водещите тенденции в развитието на  мобилния и мейл маркетинг.

Според представените данни, изведени от индексът DESIза навлизането на цифрови технологии в икономиката и обществото виждаме, че пред нас стоят редица предизвикателства, но и възможности за развитие, коментира тя. Занимаващите се с образование, можем да направим тази промяна, но имаме нужда и от национални политики и подкрепа от бизнеса, категорична е доц. Момчева.

 

 

Ако преди 2-3 години говорехме, че мобилния маркетинг е бъдещето, то бъдещето вече се случи. Потребителите на мобилни устройства са повече от тези, използващи десктоп устройства и този превес е осезаем за всеки бизнес.

Заражда се тенденцията "Mobile First", тъй като над 50% от потребителите посещават FB-страницата на бизнеса ни, корпоративния ни сайт и изпратените мейли през мобилни устройства.

Не трябва да пренебрегваме факта, че България е много добра дестинация за Outsourcing на дигитален маркетинг, тъй като все по-голям процент от младите са англоговорящи с много добри компютърни умения.

 

 

 

Специалният гост-лектор Дими Илиева, маркетинг директор в 1st Online Solutions, отговарящ за регионите Великобритания, Австралия и САЩ и лектор в  магистърската програма „Дигитален маркетинг и уеб дизайн“ представи темата „Мобилен маркетинг“.

 

 

В рамките на програмата на семинара бяха представени резултати от работата на катедра „Информатика и икономика“ и студенти от професионалното направление и използването на мобилни приложения с маркетингови цели. Студентите презентираха мобилно приложение, свързано с опазването на околната среда към проекта им - Ecotagbulgaria

 

 

Д-р Веселина Спасова говори пред участниците в събитието за двете магистърски програми "Дигитален маркетинг и уеб дизайн" и "Уеб дизайн", като постави акцент върху обновените учебни програми и техните конкурентни предимства.

Участниците в семинара се запознаха и с възможностите, които предлага стартиращата на 26 ноември специализация „Разработка на електронни издания”.

 

 

Целта е студенти, ученици и други желаещи да придобият нови, ключови умения за дигитализиране и създаване на интерактивно дигитално съдържание. Електронните издания са важна част както от образователната, така и от развлекателната и издателската индустрия. Възможностите за работа и развитие не престава да расте за познаващите международните стандарти за електронни издания и можещите да създават и проектират електронни издания.

Обучението е с продължителност 6 месеца и е подходящо за работещи в сферата на образованието, специалисти в издателския бизнес, работещи в рекламни агенции и медии, както и за всички, които смятат, че е перспективно. Успешно защитилите дипломна работа получават  документ за допълнително образование по образец на МОН.

 

 

Отворете врати пред бизнеса и кариерата си, бъдете сред първите, които създават съдържание, отговарящо на международните стандарти и изисквания за електронни издания!

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия