За ВСУ "Черноризец Храбър"

Fashion Creative Games by Varna Free University

Артистичност, красота и нови предизвикателни хрумвания заредиха с приятни емоции варненската публиката по време на събитие Fashion Creative Games by Varna Free University.

 

 

На 28 юни артистичното пространство на галерия „Графит“ във Варна събра ценители на модата, представители на културни институции, фирми от шивашката индустрия, модни и ивент агенции, представители на туристическия бранш и IT-сектора с едни нов поглед към креативността и връзката на модата с модерните технологии.

 

 

Студентите от специалност „Мода и мениджмънт в модата” представиха своите концепции,  реализирани в няколко теми – „Игри в цветната градина”, „Спортни игри” и „Забавни игри”.

Играта като креативна провокация е в основата на събитието FashionCreativeGamesbyVarnaFreeUniversity, в което освен моделите на младите дизайнери бяха включени интерактивни модули, използващи светлина, лед-ефекти и мултимедия.

 

 

 

В него участваха и вече реализираните възпитаниците на Варненския свободен университет. Красимир Марчев представи новия си проект – мултимедиен пърформанс "Приказка за магията", а Звезди Георгиева - 3 визии във феъри стил с етно елементи, вдъхновени от фолклорните традиции. Повлиян от българския фолклор бе и проекта на стилистката Ирена Иванова.

 

 

Музикалното оформление на събитието беше поверено на четвъртокурсничката Мария Панева (Miss Party), а за прическите на манекените се погрижиха възпитаниците на Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн.

Грамоти от заместник-ректора по учебната дейност проф. д-р Валери Стоянов за отлично представяне в годишното ревю на специалност „Мода и мениджмънт в модата“ получиха студентите Евелина Дойчинова, Десислава Филева, Сесил Мехмед, Ружа Стоянова, Ивелина Пенкова, Василка Гешева, Нели Маринова и др.

 

 

 

В работата на катедра „Изкуства“ на Варненския свободен университет се включиха  преподаватели и студенти от катедра „Икономика и информатика“, които създадоха част от образите и проекциите на събитието.

Събитието като част от новия образователен модел на Варненския свободен университет е инспирирано от позитивните провокации, отразяващи дигиталната трансформация на образователния продукт. По нетрадиционен за варненската публика начин FashionCreativeGamesbyVarnaFreeUniversity трансформира академичната среда в поле за партньорство с бизнеса и създаване на реални възможности за успешна реализация на студентите.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия