Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Варненският свободен университет представи новия си академичен профил в Пловдив

Ученици се интересуват от модерната специалност „Профайлъринг“

 

22 висши училища се включиха с щандове в кандидатстудентската борса, която беше открита на 25 февруари в Пловдив.

 

Напливът на мигранти към Европа и промяната на ситуацията в западните държави ще върне нашите студенти обратно. Родното образование не е по-лошо от това в чуждите вузове. У дома и стените помагат. Това коментира проф. Ана Аладжеджиян – председател на сдружение „Кандидатстудентска борса” при откриването на 22-рото издание на проявата.

 

Младите хора у нас все още предпочитат да учат икономика и туризъм, въпреки че работодателите търсят специалисти с инженерно и компютърно образование, коментира още проф. Аладжеджиян.

 

 

Дигитална икономика, интелигентни системи за сигурност, бизнес администрация и мениджмънт с китайски език и профайлъринг, обединяващ компетенции от криминалистиката и психологията, са модерните нови специалности, с които се опитва да привлече интереса на младежите Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“. Университетът представи и стипендиантската си програма „Аз ще уча и ще успея в България“. В нея могат да участват зрелостници с отличен успех, които трябва да представят свое есе на тема „Аз ще уча и ще успея в България”. Първите 20 от тях ще получат стипендия, покриваща 100% от таксата им за обучение в първи курс.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия