За ВСУ "Черноризец Храбър"

За бъдещите строителни инженери срещите с бизнеса са изключително важни за професионалното им развитие

По покана на катедра „Строителство на сгради и съоръжения“ в края на месец януари във Варненския свободен университет се проведе първата от поредицата срещи-семинари, посветени на 25-годишнината от създаването на университета. Бъдещи строителни инженери и преподаватели от катедрата участваха в лекционния модул на тема „Усилване на стоманобетонни конструктивни елементи с композитни FRP системи“ с лектор инж. Красимир Възгечев, продуктов специалист от „Мапеи България“. Компанията е световен лидер в производството на строителни системи и химически продукти за строителството.

        

 

Участниците в семинара се запознаха с най-новите решения за увеличаване на устойчивостта на конструкциите чрез вграждане в тях на високоякостни тъкани от въглеродни фибри с голям коефициент на еластичност и опън. Темата провокира множество въпроси от страна на аудиторията, което свидетелства за големия  интерес към представената информация. Участниците в семинара споделиха, че срещите с бизнеса са изключително важни за бъдещото им професионалното развитие.

Предстои  провеждането на втория практически модул с продуктите на фирма Мапеи през месец април, където студентите ще могат да приложат своите знание и умения на практика.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия