За ВСУ "Черноризец Храбър"

Посланикът на Израел Н. Пр. г-жа Ирит Лилиан посети Варненския свободен университет

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ е сред първите академични институции, посетени от  Н. Пр. Посланикът на Израел в България – г-жа Ирит Лилиан. Това е и първата й визита във Варна от началото на нейния мандат. Израелската посланичка бе придружена от г-жа Иман Амаша, заместник-ръководител на мисията и почетния кoнcyл нa дъpжaвaтa Изpaeл в Бългapия пpoф. д-p Кpacимиp Мeтoдиeв.

Гостите разгледаха университетския кампус и посетих Технологичния институт и фронт-офиса.

 

 

По време на срещата си с висшия дипломат президентът на Варненския свободен университет проф. д.ик.н Анна Недялкова приветства посланик Лилилан и представи академичното ръководство на университета. Тя подчерта, важността на посещението, както и че във Варненския свободен университет вече се обучават 10 докторанти от държавата Израел. Проф. Недялкова посочи, че ВСУ „Черноризец Храбър“ вече има своите партньори в Израел в лицето на университета Бен Гурион. Преподаватели от академичната институция участват като лектори в многобройните майсторските класове.

 

 

Н.Пр. г-жа Ирит Лилиан изрази задоволство от посещението си и реализираните партньорства между двете висши училища. Тя направи кратък обзор на израелската образователна система и потвърди волята си за съдействие при установяване на контакти и реализиране на партньорства и с други висши училища. Между Израел и България са подписани няколко споразумения, които могат да бъдат добра снова за бъдещо сътрудничество, посочи тя.

 

 

Посланикът и академичното ръководство на Варненския свободен университет обсъдиха и възможностите за обмяна на лектори чрез майсторски класове и видео конференции по теми, свързани с националната сигурност и антитероризма, архитектурата и строителството, дизайна, модата, информационните технологии и други сфери от взаимен интерес.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия