За ВСУ "Черноризец Храбър"

Делегация от китайския университет Нингбо присъства на тържествената промоция на факултет „Международна икономика и администрация“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“

Делегация от китайския университет Нингбо посети Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ на 6 ноември 2015 г. В състава на делегацията бяха Председателят на съвета университета Нингбо – г-жа Сън Хюмин, Гао Зенкианг – асистент на президента на университета; Хуан Куйкуй  и Лу Уизхи – заместник-директори на офиса за оценка на качеството на преподаването, Уе Уейджиан - директор на центъра за модерно технологично образование, Зхао Уинджин – заместник-декан на колежа по Бизнес администрация и Уанг Уингфей – заместник-директор на офис „Международна дейност“.

По време на срещата с китайските гости Президентът на Варненския свободен университет проф. д.ик.н Анна Недялкова изрази увереност, че сътрудничеството между двата университета ще продължи да се развива успешно. Нингбо за нас е един много специален град, сподели проф. Недялкова. След посещението на нашия заместник-ректор проф. Стоянов там, той се върна с много добри впечатления, идеи и проекти за съвместно партньорство.

 

 

 

Идваме тук за пръв път, след подписването на Меморандума и се надяваме да реализираме идеите за това партньорство, каза в обръщението си към академичното ръководство на Варненския свободен университет г-жа Сън Хюмин. Тя благодари за поканата и топлия прием и сподели, че е изключително впечатлена от видяното в университета.

      

 

В рамките на работната среща бяха обсъдени възможностите за създаване на съвместни бакалавърски и магистърски програми, както проекти, свързани с обмен на преподаватели и студенти, обучението в областта на китайския език и култура и създаване на български център в университета в Нингбо. 

 

 

По-късно китайските гости взеха участие в тържествената промоция на випуск 2015, есенна държавна изпитна сесия на факултет „Международна икономика и администрация“.

 

 

 

271 абсолвенти от бакалавърските и магистърските програми на факултет „Международна икономика и администрация“ успешно завършиха своето обучение. Своите дипломи получиха 146 бакалаври от специалностите „Бизнес администрация“, „Публична администрация“, „Международен маркетинг“, „Финанси и счетоводство“, „Икономика“, „Международни икономически отношения“, „Международни отношения“ и „Информатика“. От тях 17 са дипломантите, постигнали отлични резултати по време на своето обучение.

Дипломите на отличниците бакалаври връчи г-н Симеон Симов – Управляващ съдружник на „Актив“ ООД.

В приветствените си думи към студентите г-н Симов даде символичен „актив“ на завършващите – дефиницията на думата развитие – като един от основните етапи в човешкия живот. Развитието той определи като хилядите оценки, преценки и избори, които всеки човек прави непрекъснато. На база на тази дефиниция Ви пожелавам да имате едно страхотно развитие и дай Боже да е в нашата страна, посочи още той.

 

 

55 са отличниците сред завършилите 125 магистри от специалностите „Управление на проекти, финансирани от фондовете на ЕС“, „Европейска администрация“, „Реклама и връзки с обществеността в управлението на бизнеса“, „Лидерство в глобална среда“, „Финанси и счетоводство“, „Финансов одит“, „Маркетинг и връзки с обществеността в управлението на бизнеса, науката и културата“, „Софтуерно инженерство“, „Международна политика и сигурност“, „Финансов и банков мениджмънт и маркетинг“, „Международен маркетинг“ и „Международни финанси“.

 

 

Дипломи и грамоти на абсолвентите магистри с най-висок успех връчи деканът на факултет „Международна икономика и администрация“ доц. д-р Елеонора Танкова.

От името на моите колеги искам най-сърдечно да ви поздравя по повод днешния празник. Щастливи сме, че можем да споделим вашия успех и искам да ви уверя, че чувството, което изпитваме всички ние е чувство на гордост, чувство на удовлетвореност, че можем заедно с вас да се порадваме на постиженията ви. Благодарни сме и на факта, че вие избрахте Варненския свободен университет, избрахте факултет „Международна икономика и администрация“ за ваша Алма матер, каза доц. Танкова. Нашата промоция провеждаме в една много важна за университета година. Тази година отбелязваме 25 години от основаването на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. В далечната 1991 година ние си поставихме за цел да създадем една среда, в която да се изграждат мислещи и креативни хора, хора с критично мислене, хора отговорни не само към своите амбиции и бъдеще, но също така хора отговорни за бъдещето на обществото, готови да се изправят пред предизвикателствата, с новаторски дух и амбиции да покоряват върхове, посочи още тя. Доц. Танкова пожела на абсолвентите всеки от тях да намери своя собствен, уникален начин да допринесе за собственото си развитие и за развитието на обществото. Тя благодари на преподавателите и членовете на академичната администрация, които приемат своята работа като кауза.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия