За ВСУ "Черноризец Храбър"

С тържествена церемония Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" откри юбилейната си 25-а академична година

Над 2200 първокурсници започват обучението си във Варненския свободен университет през учебната 2015/2016 година.

"Искам да ви уверя, че поемаме с висока отговорност ангажимента за вашето обучение, което да гарантира успешната ви професионална реализация. Варненският свободен университет се утвърди като образователна институция, която обучава знаещи и можещи, свободни духом млади хора ", обърна се към младежите ректорът на ВСУ „Черноризец Храбър“ проф. д.пс.н. Галя Герчева.

Тържествената церемония за откриването на новата академична година във Варненския свободен университет уважиха областният управител Стоян Пасев, временно изпълняващият длъжността кмет на община Варна Пейчо Пейчев, директорът на общинската дирекция "Образование и младежки дейности" Лилия Христова, консулът на Руската федерация във Варна Галина Петровская, почетният консул на Република Индонезия Красимир Симов, почетният консул на Република Южна Африка Румен Ганчев. Специални гости на церемонията бяха проф. Абделатиф Ирхзo – вице-президент на най-големия университет в Мароко „Хасан II“, проф. Мохамед Тахири – Председател „Иновации“ в учебното заведение.

 

 

 

"Този ден е празник за всички, които носят пламъка на просвещението и на българската духовност, празник, на който заедно се вричаме в знанието като мярка за житейското си присъствие във времето и в науката като най-силното оръжие срещу несъвършенствата на този свят. Това е моралната сила, която твори прогреса. Само така можем да изпълним дълга към себе си и към своя народ, пренасяйки напред във времето ценности и добродетели, завещани ни от нашия патрон "Черноризец Храбър". Защото тези добродетели раждат великите дарове, към които се стремим - на благополучието, свободата и съвършенството", каза в тържественото си слово президентът на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" проф. д.ик.н. Анна Недялкова,

Тя изтъкна гордостта си от факта, че университетът е уважаван партньор на повече от 100 университета по всички точки на планетата. "35 000 са  нашите възпитаници, те се реализират на престижни места в различни области - култура, психология, както и в системата на правосъдието, администрацията, икономиката, мениджмънта и сигурността, подчерта проф. Недялкова.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия