За ВСУ "Черноризец Храбър"

Варненският свободен университет в топ 3 на класацията за обучение по софтуерно инженерство

Класацията е направена от д-р Светлин Наков. За тези, които него познават Наков е вдъхновител на хиляди млади хора да се захванат с технологии и програмиране. В момента той ръководи Софтуерния университет (СофтУни), дава качествено висше образование, професия и работа за софтуерни инженери. СофтУни работи съвместно с Варненския свободен университет по съвместна програма за специалност „Информатика и компютърни науки” с образователно-квалификационна степен „бакалавър”.

 

 

Ето какво споделя Светлин Наков в блога си:

Понеже често ме питат за мнение къде да уча висше образование по програмиране, реших да направя семинар по темата “Къде да уча програмиране – избор на университет“. Моята класация на българските ИТ университети е следната (към септември 2015 г.):

Класация на университетите за програмисти и ИТ. Къде да уча програмиране, софтуерно инженерство, уеб дизайн, информационни системи, компютърни науки и информатика

 

 

Класацията е за професията “софтуерен инженер” е направена от д-р Светлин Наков на базата на следните критерии:

  • Учебен план и качество на учебното съдържание – доколко това което се изучава е адекватно към пазара на труда (дали те подготвят да започнеш работа или учиш суха теория)
  • Качество на преподавателите – доколко преподавателите са добри лектори, които мотивират, запалват и обсняват кадърно и едновременно с това разбират в дълбочина учебния материал
  • Качество на учебния процес – доколко практиката е водеща наистина научаваш професията, а не само на думи, доколко учебният процес гарантира, че ще научиш наистина учебния материал
  • Кариерно развитие – доколко те подготвят и ти помагат да започнеш работа като програмист / софтуерен инженер или ИТ специалист

Презентация – как да избера университет за програмиране и къде да уча за ИТ специалист?

Разгледайте пълната презентация от “Лятната школа по програмиране за деца” в Китен (септември 2015 г.), организирана от преподаватели от СМГ, където Светлин Наков беше поканен за лекция-дискусия на тема “Висше образование за програмисти – къде да уча ИТ след училище?“:

 

 

Видео – висше образование за програмисти – избор на университет

Предлагам ви видео от лятната школа по програмиране за ученици (Киетн, септември 2015 г.), където изнесох презентация и направихме дискусия по темата “избор на университет за програмиране” и как да се реализирам като ИТ специалист:

 

 

Забележка: класацията в настоящата статия е лично мнение на нейния автор и не цели да обиди някого. Използвайте информацията от тази статия на свой риск. Имате право да се информирате и от други източници, както и да поискате мнение от студенти, учащи в споменатите университети. Умните хора проверяват информацията си.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия