За ВСУ "Черноризец Храбър"

Студентите от специалност „Мода и мениджмънт в модата”- част от инициативата „Екологичен ден – екология, творчество и красота”

Цветна и интересна творческа инициатива „Екологичен ден – екология, творчество и красота” - част от културните събития „Варна – европейска младежка столица 2017” се проведе на 6 юни 2015 година на сцена „Раковина” в Морската градина на  Варна.

С много фантазия студентите от специалност „Мода и мениджмънт в модата” само за няколко часа успяха да реализират свой ре-дизайн на тениски, експериментираха с хартия и отпадъчни материали, създадоха настроение и приятна арт атмосфера.

Тези чудесни експерименти ентусиазираха и много варненски деца. Те с голямо удоволствие се включиха в творческата работилница и заедно със студентите направиха свои дизайнерски допълнения и аксесоари от нетрадиционни материали. Цялото събитие бе изпълнено с креативен дух и обмен на интересни идеи. Студентите от специалност „Мода и мениджмънт в модата” на Варненски свободен университет не за първи път привличат около себе си хора търсещи свобода и красота, а когато бъдат запленени и децата, усещането за бъдеще в света на изкуствата дава надежда за възход и развитие в правилна посока.

За доброто настроение на възхитената от творческия процес публика се погрижиха танцьори от школи по изкуства, танцови състави и вокални групи.

В края на това събитие изпълнено с искреност и творчески емоции студентите и децата представиха в ревю моделите, създадените в този чудесен природен кът на Варна.

Организатор на събитието: Институт за младежки инициативи и иновации с партньорската подкрепа на: Асоциацията на Българските Черноморски общини, Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”, Черноморска регионална агенция за управление на енергията и Черноморски енергиен клъстър.

Инициативата се организира с финансовата подкрепа на община Варна.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия