За ВСУ "Черноризец Храбър"

Абсолвентите от филиала на Варненския свободен университет в Смолян получиха дипломите си

122 абсолвенти от филиала на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ в Смолян получиха дипломите си на тържествена церемония в аула „България“ на университета. Връчиха ги областният управител на Смолян Недялко Славов и проф. Венелин Кафеджиев.

Пожелания за успешна реализация им отправиха депутатът д-р Даниела Дариткова, зам.-кметът на Смолян Марин Захариев, кметът на община Рудозем Румен Пехливанов, зам.-ректорът на ВСУ проф. Павел Павлов, както и директорът на филиала на учебното заведение в родопския град д-р Анелия Пържанова.

 

 

„Предавам ви най-сърдечни поздрави от академичното ръководство на Варненския свободен университет,  с пожелания за успехи и реализация на студентите от Родопите. За мен лично е особена чест за десети път да участвам в промоция в Смолян, което означава, че филиалът не само живее, но и се развива. Пожелавам на абсолвентите много здраве, много хъс и успешна реализация!“. С тези думи заместник-ректорът на Варненския свободен университет проф. д-р Павел Павлов се обърна от трибуната към преподавателите, абсолвентите и техните родители.

 

„Бъдете смели и решителни, пътя е пред вас“, каза д-р Пържанова в словото си.

„Щастлива съм, че за поредна година мога да участвам в промоцията на новия випуск на ВСУ, защото това е академичният облик на Смолянска област. Смятам, че благодарение на образованието има след нас млади хора, които да поемат всички професионални предизвикателства, с които ние не сме се справили. Това ще бъде гаранция за успеха на нашата нация и ще ни приравни към водещите европейски народи“, заяви д-р Даниела Дариткова.

 

Завършващият с отличен успех абсолвент Даниел Илиев отправи сърдечни думи, благодарности и благопожелания към всички професори, доценти, асистенти и преподаватели, положили грижи и усилия за качествената подготовка на колегите си, вливащи се в различните сфери и дейности на икономиката.

„Търсете успехите си сами, а не търсете политически протекции в кариерното си развитие“, сподели областният управител на Смолянско област Недялко Славов.

Дипломантите бяха посрещнати с пита и мед на входа, а аулата едва ги побра.

 

Преди церемонията академичното ръководството поздрави възпитаниците си с изпълнения на гайдари и родопски песни, за да помнят планината, където са завършили завинаги.

Филиалът изпрати завършилите бакалаври в специалностите:  „Публична администрация и мениджмънт“, „Бизнес администрация и мениджмънт“, „Строителство на сгради и съоръжения“, „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, „Защита на националната сигурност“, „Финанси и счетоводство“, „Международни икономически отношения“ и „Стопанско управление“.

 


38-те дипломанти, които тази година успешно завършват обучението си в магистърските програми, вече са специалисти по „Европейска администрация“, „Управление на международни бизнес проекти“, „Финансов и банков маркетинг и мениджмънт“.

 

 

 

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия