За ВСУ "Черноризец Храбър"

Честит празник на знанието и духовността, честит празник на българската просвета и култура!

Уважаеми колеги и партньори на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“,

Скъпи студенти,

 

Честит празник на знанието и духовността, честит празник на българската просвета и култура!

 

Почитането на този празник отразява жаждата на българина за просвета и наука, за национално самоопределение и културно възмогване. Той е израз не само на нашето отношение към миналото, но и ни зарежда с енергия днес, с едно ново отношение към културата, образованието и науката.

 

Силата на нашата култура е в това, че тя обединява всички ни със своите различия. Така единни в разнообразието, нека бъдем заедно в името на академичното бъдеще на нашия град и в името на духовното бъдеще на нашата страна. Защото най-добрата инвестиция е инвестицията в образование и в наука.

 

Мисията на нашия университет е дадем на младото поколение на България най-съвременни знания и умения, но и широка култура, с която успешно да печелят борбата за реализацията си в бързо променящия се свят.

 

Ние се гордеем с високите постижения на нашите възпитаници в национални и международни конкурси в областта на правото, архитектурата, икономиката, изкуството, спорта..

 

Скъпи млади хора, продължавайте да осмисляте с успехите си труда на Вашите преподаватели и мисията на Вашия университет!

 

За нас е морален и професионален ангажимент да градим поколение от знаещи и можещи млади хора, със свободен дух и смели амбиции, защото Вашата успешна реализация е най-добрата атестация за нашия труд!

 

 

Академичното ръководство на

Варненския свободен университет

„Черноризец Храбър“

by ВСУ Черноризец Храбър