За ВСУ "Черноризец Храбър"

Президентът на Варненския свободен университет бе сред официалните гости на откриването на летния туристически сезон в курорта „Св. св. Константин и Елена“

В деня на Светите равноапостоли Константин и Елена едноименният курорт край Варна откри началото на туристическия сезон. По традиция началото на туристическото лято съвпадна с традиционния Майски фестивал на цветята, чийто съорганизатор е Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“.

Президентът на Варненския свободен университет проф. д.ик.н Анна Недялкова благодари на ръководството на комплекса за дългогодишното и ползотворно партньорство и подчерта важността му в посока на подготовката на кадри за туристическата индустрия.   

Тържеството откриха изпълнителните директори на „Св. Св. Константин и Елена – Холдинг“ АД – Елена Косева и Ивелина Кънчева – Шабан, а сред официалните гости бяха още Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, областният управител Стоян Пасев, Живко Табаков - съветник на министъра на туризма, Димитър Маргаритов - председател на Комисията за защита на потребителите, Н. Пр. Хасан Бармауи, почетен консул на Кралство Йордания в България.

 

„Надявам се, че със съвместни усилия ще успеем да преодолеем предизвикателствата, които ни очакват и лошата конюнктура 

няма да се отрази на крайния резултат от сезона. Пожелавам на всички ползотворно и безпроблемно лято“, каза в приветственото си слово кметът на Варна Иван Портних.

Откриването на туристическия сезон завърши с изпълнение на Академичния танцов театър на Варненския свободен университет.

Снимки: "РЕДЖИ ВИДЕО" ЕООД

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия