За ВСУ "Черноризец Храбър"

ВСУ „Черноризец Храбър“ - домакин на тематичния финал „Павилион” на конкурса „Аз мога да строя“

            В тематичния финал „Павилион”, проведен във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” участваха 8 екипи от ученици от професионалните гимназии по архитектура, строителство и геодезия от градовете Пловдив, София, Монтана, Пазарджик, Стара Загора, Велико Търново и Плевен.

Проектите бяха оценявани от безпристрастно жури в състав:  арх. Виктор Бузев – главен архитект на Община Варна,  Пламен Иванов – Зам. председател на Камарата на строителите в България и ръководител на проекта „Аз мога да строя”, доц. д-р инж. Милена Кичекова – ръководител на катедра „Строителство на сгради и съоръжения” при Архитектурния факултет на ВСУ и преподавателите  доц. инж. Иван Попов и  арх. Пламен Петров.

Финалното състезание протече бурно – с присъщия  младежки ентусиазъм. Състезателите изпитваха респект, но не и притеснение от журито и зрителите – те даваха всичко от себе си за достойно представяне.

Журито оцени креативността на участниците във финала. Всички участници получиха от катедра „Строителство на сгради и съоръжения” сертификати, имащи тежестта на успешно положен кандидатстудентски изпит за прием в специалностите на катедрата, а екипите на призовите места получиха грамоти, с преференциални условия при кандидатстване във ВСУ.

Доц.д-р инж. Милена Кичекова покани всички ученици да участват в предстоящото през месец юни тази година 2-ро състезание за креативни умения  „Varna Spaghetti Tower”, организирано от катедра „ССС” със съдействието на ОП на КСБ – Варна и Община Варна и посветено на 20-годишнина от създаването на специалност „Строителство на сгради и съоръжения”.

Проведеното състезание бе един много добър пример за осъществено сътрудничество между висшето и средното образование с подкрепата на браншовите организации – което е едно от основните направления в стратегията за развитие на катедра „Строителство на сгради и съоръжения”.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия