За ВСУ "Черноризец Храбър"

Катедра „Строителство на сгради и съоръжения” задълбочава партньорството си с ПГСА „арх. К. Петков”, гр. Пловдив

В края на месец април екип от катедра „Строителство на сгради и съоръжения” гостува на ПГСА „арх. К. Петков”, гр. Пловдив, където проведе междинен кръг на Националното състезание за креативни умения „Varna Spaghetti Tower”. Участваха 5 отбора от гимназията в екип от 3-ма ученика от 11-ти и 12-ти клас, които пред своите съученици, учители и присъстващи родители показаха творческите си умения да прилагат наученото в решаването на практически задачи. С присъщият им младежки ентусиазъм и борбеност те се впуснаха в оспорвана надпревара. Журито в състав доц. д-р инж. Милена Кичекова – ръководител на катедра „Строителство на сгради и съоръжения” при Архитектурния факултет на ВСУ, доц. д-р инж. Дария Михалева – преподавател в катедрата, инж. Величка Димовска – зам. Директор и инж. Иван Чилибинов - преподавател от гимназията,оцени креативността на участниците, като  номинира класиралите се два отбора на първо и второ място за участие във финалния кръг на 2-то издание на състезанието „Varna Spaghetti Tower”, което ще се проведе на 18 – 20 юни във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. Всички участници получиха от организаторите сертификати, имащи тежестта на успешно положен кандидатстудентски изпит за прием в специалностите на катедрата, а екипите на призовите места получиха грамоти, с преференциални условия при кандидатстване във ВСУ.

Екипът на катедра „Строителство на сгради и съоръжения” взе участие и в 7-то издание на Панорамата на професионалното образование - Пловдив 2015, организирано от Министерството на образованието и науката и Регионалния инспекторат по образование гр.Пловдив със  съдействието на представители на бизнеса и браншовите организации. На събитието ръководителят на катедрата доц. д-р инж. Милена Кичекова връчи сертификати на всички участници и грамоти на класиралите се на първите три места. 

С поредната си изява катедра „Строителство на сгради и съоръжения” за пореден път доказа целенасочената си дейност по разширяване и задълбочаване на връзките си с възпитаниците на професионалните гимназии по строителство и архитектура в страната.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия