За ВСУ "Черноризец Храбър"

Майсторски клас, посветен на финансовата грамотност стартира на 8 май във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“


Майсторският клас  „Как да използваме финансовите пазари в подкрепа на бизнеса и на себе си”, стартира на 8 май във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Това е поредният майсторски клас, организиран съвместно от Варненския свободен университет и Университета в Синсинати, САЩ.

В рамките на три дни – от 8 до 10 май, представители на бизнеса и експерти от САЩ, Германия и България ще представят теми, свързани с личните финанси и инвестициите, успешното инвестиране във финансови инструменти, кризисния финансов мениджмънт, корпоративните финанси и финансирането на бизнес проекти.

Този майсторски клас е предназначен, както за изкушените от сферата на финансите, така и за хората, които искат да повишат своята финансова култура и по-уверено да се ориентират в разнообразието от сложни финансови продукти и услуги.

Основни лектори в майсторския клас са проф. Джордж Вредевелд от Университета в Синсинати, САЩ; проф. Рич Макдоналд от университета “Сейнт Клауд”, САЩ; г-н Мартин Паев, собственик и управител на СОРТИС ИНВЕСТ.

Чрез виртуални сесии в майсторския клас ще се включат финансови експерти от САЩ.

Специален гост в майсторския клас ще бъде д-р Питер Харолд, председател на Борда на директорите на ХИПО НОЕ Груп, Австрия, който ще проведе дискусия на тема „Провокациите в банкирането”.

В рамките на майсторския клас „Как да използваме финансовите пазари в подкрепа на бизнеса и на себе си“ Варненският свободен университет ще бъде домакин на кръгла маса ФИНАНСОВОТО ВКЛЮЧВАНЕ НА МЛАДЕЖТА. РОЛЯТА НА УНИВЕРСИТЕТА, която ще се проведе на 8 май (петък) 2015 г. от 14:00 ч. в зала 3 на Учебно-спортния комплекс (УСК3) на университета.

Дискусионният форум ще обсъди теми свързани с

  • Финансоватаграмотностнамладежта:оценкатанаграмотносттакатоинструментза финансово включване.
  • Финансовитеуслугииграмотносттанамладитехоракатофакторвпотребителскотоим търсене.
  • Възможности и перспективи за подобряване на младежкатафинансова грамотност.
  • Защитата на потребителите на финансовиуслуги: работят лиинституциите смладежта?

Международната академия „Знание и иновации“ обединява потенциала на международни образователни институции, научноизследователски центрове и различни компании за изграждане на мениджърите на бъдещето. През 2015 година дейността на академията е посветена на темата „Финансова грамотност и финансово включване на младежта“.

Част от инициативите е и участието на Варненския свободен университет като основен партньор на конференцията „Образование и бизнес: ФИНАСОВОТО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА УСТОЙЧИВА ИКОНОМИКА“.

Конференция „Образование и Бизнес“ се организира за втора поредна година от три водещи икономически медии – Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV и Investor.BG. Събитието се провежда на 11 май 2015 г.

Фокус на конференцията тази година е „Финансовото образование за устойчива икономика“. За участие в конференцията в България пристига проф. Стив Ханке, преподавател по приложна икономика от университета „Johns Hopkins“, Балтимор /САЩ. Модератор на дискусиите е Нейра Чехич, икономически журналист от Bloomberg TV.

Като лектори в конференцията ще участват президентът на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова, деканът на факултет „Международна икономика и администрация доц. д-р Елеонора Такова, проф. Джордж Вредевелд– доктор хонорис кауза на Варненския свободен университет и проф. Рич Макдоналд от университета “Сейнт Клауд”, САЩ – гост преподавател във ВСУ „Черноризец Храбър“.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия