За ВСУ "Черноризец Храбър"

Успешен старт на кандидатстудентската кампания на Варненския свободен университет в Северна Африка

От 22 до 26 април  Казабланка бе домакин на най-голямото образователно изложение International Student Fair за целия африкански континент. Във форума участваха образователни институции от 25 държави, сред които Мароко, Турция, ОАЕ, Египет, Ливан, Франция, Испания, Кипър, Швейцария, Гърция, Русия, САЩ, Канада, Великобритания и др. Привлечените посетители надминаха 10 хиляди.

Студентското изложение се проведе под егидата на краля на Мароко Мохамед VI-ти. Сред гостите на събитието бяха министри, посланици, президенти на университети и ръководители на мултинационални компании.

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ бе единственият български университет, представен на  изложението. Интересът на посетителите бе привлечен от престижните европейски знаци ECTS-label и DS-label, с които е удостоен Варненският свободен университет, както и от мобилностите и практическото обучение в широката гама от бакалавърски, магистърски и докторски програми.

Присъствието и инициативите на Варненския свободен университет бяха изцяло подкрепени от българското посолство в африканската държава. В рамките на посещението си президентът на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова се срещна с Н. Пр. Посланичката на България в Кралство Мароко г-жа Боряна Симеонова и с ръководителят на Службата по търговско-икономическите въпроси в Казабланка - г-н Ради Домусчиев.

По време на събитието Президентът на университета проведе поредица от работни срещи за установяване на трайно присъствие на Варненския свободен университет в образователната система на африканския континент. Очакванията са още през учебната 2015/2016 г. към студентите на Варненския свободен университет да се присъединят и първите студенти от региона на Африка.


by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия