За ВСУ "Черноризец Храбър"

Студенти на Варненския свободен университет се запознаха с нови възможности за старт в кариерата

При голям интерес на 12 март 2015 премина традиционния уъркшоп на JobTiger за студенти от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Темата на срещата, организирана в партньорство с Кариерния център на ВСУ и компанията „Нестле“, бе „Упътване за употреба на Национални дни на кариерата 2015” .

 

По време на срещата си с мениджъра JobTiger Светлозар Петров студентите се запознаха в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмои получиха отговор на няколко важни въпроси: „Какво са Националните дни на кариерата?”; „Как може да си намериш работа на форума?“; „С какво JobTiger и Кариерният център на университета могат да бъдат полезни на студентите през цялата година?“.

 

 Пред участниците в събитието Лиляна Димитрова – бизнес партньор „Човешки ресурси“ представи инициативите на „Нестле“ за насърчаване на младежката заетост.

 

Четиринадесетото издание на най-големия форум за студентски стаж и кариера „Национални дни на кариерата - ДОБРА КАРИЕРА, ДОБЪР ЖИВОТ” се открива във Варна на 16 март (вторник) 2014 г. от 10,00 часа в хотел „Графит“. Организаторите от JobTiger и генералният спонсор Нестле България са подготвили за студентите срещи с водещи компании от различни браншове, които предлагат своите стажантски програми и свободни работни позиции.  В морската столица ще се включат 34 компании, като някои от тях ще имат и практически работилници

 

Всяка година форумът помага на младите хора да натрупат опит в общуването с работодатели и да се запознаят лично с хората, които избират новите служители в компаниите. Близо 180 000 младежи от цялата страна са посетили форума "Национални дни на кариерата" от старта му през 2002 г. до днес, а над 32 000 са намерили работа или стаж.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия