За ВСУ "Черноризец Храбър"

Ревю на студенти от специалност "Мода и мениджмънт в модата", Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”.

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници на 12 декември 2014г.,студентите от специалност "Мода и мениджмънт в модата" на Варненския свободен университет представиха в Мол Варна своите нови дизайнерски реализации в три теми: „T-shirt - трансформация 2+”, „Панталон +” и „Момичетата на Бонд”.

„T-shirt - трансформация 2+”:

Черното и бялото са класика.

T-shirt или просто тенис-фланелката - дреха за спорт или нещо удобно в ежедневието...

Младите дизайнери от първи курс събраха тези две твърдения и добавиха плюс...

Дали една черна и една бяла тениски, могат да се превърнат в различна и провокативна нова дреха – пола, панталон, туника... Срязвания, преместване драпиране и ротации – различни подходи, много проекти и макети. На финала - експериментални решения и неочаквано свежи резултати. Предизвикателство към зрителите с вкус към инверсиите и нетрадиционното мислене на младите таланти. "T-shirt - трансформация 2+" - експериментален проект активизиращ творческото мислене на бъдещите модни дизайнери. Лека закачка и демонстрация на подход, стимулиращ креативността.

„Панталон +”:

За да се впише в динамиката на забързаният ден модерната жена задължително има в гардероба си черен панталон. Удобен и необходим, панталонът може да бъде интересна и любопитна част от облеклото. Синтез между материи и силуетни форми. Свежи акценти и много настроение предложиха в своите дизайнерски предложения студентите от трети курс. Заряд от приятни емоции в Експериментален творчески проект „Панталон +”

Творчески проект „Момичетата на Бонд”:

В темата бяха представени елегантни рокли и ансамбли. Дръзки и романтични, нежни и ефирни. Студентите от четвърти курс от специалност "Мода и мениджмънт в модата" на Варненски свободен университет внесоха усещане за елегантност и лукс със своите последни модни идеи.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия