За ВСУ "Черноризец Храбър"

В навечерието на 8 декември кметът на община Варна награди студенти на Варненския свободен университет за постигнати високи резултати

Кметът на Варна Иван Портних връчи годишни поименни награди и отличия на победителите в общинската инициатива "Най-добра дипломна работа 2014".

За мен е чест да се съберем по такъв чудесен повод. Искам да благодаря на ръководствата на висшите учебни заведения, затова че са направили организационно всички необходими предпоставки, Вие да извървите нелекия лабиринт на науката в търсене на знанието. Поздравявам Ви, че Варна стана Европейска младежка столица през 2017 година! Европа повярва на вас - на младите хора на града, и във вас е бъдещето. С най-искрени пожелания за професионален успех и реализация, дерзайте в мечтите си!, пожела при награждаването кметът Иван Портних.

Годишните поименни студентски награди на община Варна се връчват за осма поредна година. С тях се отличават студенти от висши учебни заведения, класирани на І, ІІ и ІІІ-то място в студентски олимпиади, в международни и национални конкурси и състезания и с отлични постижения в научни форуми.

Сред отличените с Годишна поименна награда трима са възпитаници на Варненския свободен университет:  Симона Радославова Шангова - студентка 5 курс, специалност "Право" във ВСУ "Черноризец Храбър" в област "Социални стопански и правни науки", Момчил Георгиев Василев - студент 4 курс, специалност "Информатика" във ВСУ "Черноризец Храбър" в област "Природни науки, математика и информатика", Валентина Йорданова Петрова - студентка 6 курс, специалност "Архитектура” във ВСУ "Черноризец Храбър" в област "Технически науки".

Награди получиха и победителите в общинската инициатива "Най-добра дипломна работа 2014", реализирана съвместно с Териториална организация на научно-техническите съюзи във Варна.

Първото място в раздел „Технически науки“ зае възпитаничката на Варненския свободен университет Доника Милева Кирова, специалност "Архитектура" за дипломна работа на тема: "Реконструкция на църквата "Св. Георги" в с. Езерец.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия