За ВСУ "Черноризец Храбър"

Община Варна награждава 3-ма студенти на Варненския свободен университет за постигнати високи резултати

Комисията по наука и образование към варненския общински съвет разгледа и гласува номинациите за годишната награда на община Варна за студенти, постигнали високи резултати.

Трима от носителите на високото отличие са възпитаници на Варненския свободен университет.

В категория „Социални стопански и правни науки“ е номинирана Симона Радославова Шангова, студенткапети курс в специалност „Право“ във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

В категория „Природни науки, математика и информатика“ е номиниран Момчил Георгиев Василев, студент четвърти курс в специалност „Информатика“.

В категория „Технически науки“ е номинирана  Валентина Йорданова Петрова, студентка шести курс в специалност „Архитектура“.

Общо девет са студентите от варненски университети, които ще получат годишни поименни награди в размер на 1 500 лв. на специална церемония в навечерието на студентския празник 8-ми декември. Наградите, които ще бъдат връчени от кмета и председателя на Общинския съвет в града са част от общинската програма за мерките за насърчаване на творческите заложби на деца и студенти с изявени дарби.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия