За ВСУ "Черноризец Храбър"

Майсторски клас за компютърни игри стартира на 15 ноември във Варненския свободен университет

Майсторският клас “Creating Games from A to Z with Kai Rosenkrаnz & Michael Hoge” е организиран от катедра „Информатика“ на Варненския свободен университет и е част от богатата програма на международната академия „Знание и иновации“. Академията обединява потенциала на международни образователни институции, научноизследователски центрове и различни компании за изграждане на мениджърите на бъдещето. Чрез организираните в рамките на Академията майсторски класове в университета навлизат най-новите достижения на науката и практиката.

Лектори в майсторския клас за компютърни игри са съоснователят на немското студио за игри Piranha Bytes Михаел Хоге, разработчика на компютърни игри Кай Розенкранц и директорът „Продукция“ в дигитална агенция Деспарк Стоян Илчев. Германските лектори са част от екипа работил по игрите Gothic и Risen.

Сред темите на майсторския клас са средствата за разработка на компютърни игри, подходи към дизайна на игрите, създаване на интерактивна музика и още споделен опит от лекторите.

Участниците в събитието ще се запознаят и с възможностите, които предлага университета за обучение в магистърската програма  „Компютърни игри и анимация“.

Съпътстващо събитие към майсторския клас е състезанието за компютърни игри Game Hour с участието на над 80 разработчици, което ще се проведе на 15 и 16 ноември във Варненския свободен университет.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия