За ВСУ "Черноризец Храбър"

Варненския свободен университет отново е домакин на лятната салса фиеста

За трета поредна година Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ е домакин на Summer Salsa Fest. Горещата латино фиеста стартира на 8 август  и е част от програмата в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г. Организатор на събитието е танцова школа „Маламбо“ с подкрепата на фонд „Култура“. 

В програмата на Summer Salsa Fest са предвидени шоу програми, плажни латино фиести, танцови партита и уроци в стиловете салса, регетон, меренге, бачата, ча-ча, кизомба, тимба, сон, афро румба и пачанга. 

Специални гости на събитието са световните звезди Марвин Рамос и Серена Ренда, Симоне Табо и Серена Масо – световни шампиони по бачата и салса от Италия; кубинецът Роли Маден, познат като „Краля на Тимбата“; Франко Роча и Лусия Медина от Уругвай – ученици на 5-кратните световни шампиони Адриан и Анита; Кубинските танцьори Раул Торес и Мигел Родригес. 

Фестивалът започва в четвъртък от 19.00 часа на входа на Морската градина във Варна и ще продължи от 22:00 часа на откритите сцени в Източния парк на Варненския свободен университет. 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия