За ВСУ "Черноризец Храбър"

Варненският свободен университет е единственият български университет представен в рамките на Арабско-европейската конференция за висше образование в Аман

Ректорът на Варненския свободен университет проф. д.пс.н. Галя Герчева взе участие във втората Арабско-европейската конференция за висше образование, която се проведе в Аман на 10-ти и 11 юни 2014 г.

Във форума взеха участие представители на ръководствата на университети-членове на 

Асоциацията на арабските университети (AARU) и Европейската асоциация на университетите (EUA). Целта му е да насърчи устойчивия процес на диалог и партньорство между двете организации, както и академичния обмен между арабските и европейските университети. В рамките на събитието бяха обсъдени въпроси, свързани с новата роля на университетите от двата региона в контекста на интернационализацията и бяха разгледани новите им  функции за справяне със социално-икономическите предизвикателства в арабски и европейски контекст.

Ректорът на Варненския свободен университет проф. д.пс.н. Галя Герчева разговаря с генералния секретар на Асоциацията на арабските университети проф. д-р Султан Абу-Ораби, с президента на университета –домакин на конференцията – Университет за технологии Принцеса Сумая  (Princess Sumaya University for Technology (PSUT) – проф. Исса Батарсех и с президента и генералния секретар на Асоциацията на европейските университети.

Варненският свободен университет бе единственият български университет участвал в конференцията. В нея взеха участие представители на висши училища от Йордания, Обединените арабски емирства, Марко, Оман, Судан, Палестина, Ливан, Катар, Испания, Италия, Франция, Гърция и др.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия