За ВСУ "Черноризец Храбър"

Студенти по моден дизайн от Варненския свободен университет участваха в ревю-спектакъл в дворцовия комплекс Врана

Ревю-спектакъл под патронажа на Н.Ц.В. Княгиня Калина  се проведе на 12 юни 2014 г. в дворцовия комплекс Врана. Организатор на събитието е сдружение „Женска либерална мрежа”. В него участваха студенти по моден дизайн от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, Националната художествена академия, Нов български университет, Югозападен университет „Неофит Рилски“ и студенти от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

Варненският свободен университет беше представен от 7 млади дизайнери от специалност „Мода и мениджмънт в модата“ – третокурсничките  Михаела Желева и Ина Куртева, Янка Боева, Татяна Тодорова и Радостина Фотева от 4-ти курс и  дипломантите Светозар  Желев и Невена Костадинова. Техен ръководител е доц. Савка Казаларска, която сподели, че катедра „Мода и мениджмънт в модата“ тази година отбелязва 20 години от създаването си.  

В градината на Врана дефилира младостта в един уникален спектакъл, младите дизайнери от Варненския свободен университет показаха вечерни тоалети, обединени в темите – „Мираж в черно и бяло“, „Метал“, „Барок“, „Хусари“, „Водовъртеж“ и „Златният век“. Моделите са и дипломни работи на абсолвенти, и вече печелят овациите на ценители.

Ревю-спектакълът беше представен пред Царското семейство, посланиците на Испания, Мароко, Катар, Ливан и други VIP гости.

„С голямо удоволствие подготвихме това ревю-спектакъл, и вярвам ,че ще внесем поне за миг красота, изисканост и спокойствие в тези напрегнати дни“, каза председателят на Женската либерална мрежа Анелия Атанасова.  Талантливи са нашите млади хора, техният професионализъм и отговорност в работата е добър пример за политиците, допълни още бившият депутат от НДСВ.

 

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия