Защита на данните
За ВСУ "Черноризец Храбър"

Посланикът на Република Индонезия посети Варненския свободен университет


Работна среща на президентът на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова и представители на академичното ръководство с Негово Превъзходителство Бунян Саптомо, извънреден и пълномощен посланик на Република Индонезия в България, се проведе днес. На срещата присъстваха и г-жа Дина Мартина – втори секретар по социо-културните въпроси в посолството на Република Индонезия у нас и г-н Красимир Симов – предложен за почетен консул на Индонезия във Варна.  

В рамките на посещението си посланик Саптомо се запозна с базата на Варненския свободен университет и обсъди с ръководството му въпроси, свързани с реализиране на бъдещо сътрудничество с университети от района на град Сурабая – вторият по големина град в страната, побратимен с Варна.  

Президентът на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Недялкова благодари на посланик Саптомо за интереса му към университета и сподели желанието на академичната институция за партньорство с азиатската държава. „Имаме редица инициативи и идеи, които сме готови да обсъдим.Имаме капацитета и възможностите да създадем гъвкави форми на обучение и с целия ни респект към Вас и Вашата страна, изразяваме готовност за партньорство във всички области“, допълни проф. Недялкова.

Негово Превъзходителство благодари за топлия прием и подчерта подкрепата на ръководената от него дипломатическа мисия за реализиране на сътрудничество в областта на висшето образование и академичен обмен на преподаватели и студенти.

„Благодаря Ви за топлото посрещане в този модерен и красив университет! Надявам се да развиваме заедно партньорството между нашите две страни.“, написа в почетната книга на университета Негово Превъзходителство Бунян Саптомо.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия