За ВСУ "Черноризец Храбър"

125 абсолвенти получиха дипломите си във Филиала на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър“ в Смолян

На тържествената промоция на випуск 2016 на Варненския свободен университет – Филиал Смолян присъстваха политици, кметове на общини и представители на обществения елит от цялата Смолянска област.

 

 

Тържеството в аула „България“ започна с изпълнението на  „Моя страна, моя България“.  Препълнената зала беше завладяна от  певецът Петър Петканов,  а след това и от фолклорният танцов състав при читалище  „Кирил Маджаров“.

 

Водещ на тържествената промоция  беше заместник областният управител на Смолян г-н Андриян Петров.

 

На събитието присъстваха народният представител от Смолянски избирателен район в 43-то Народно събрание Дора Янкова, кметът на община Смолян – Николай Мелемов, областният управител – Недялко Славов, доц. д-р Красимир Недялков – вицепрезидент на Варненския свободен университет, кметът на община Мадан – Фахри Молайсенов, кметът на община Девин – Красимир Даскалов, кметът на община – Чепеларе Славка Чакърова, зам. кметът на Чепеларе Пантелей Мемцов, инж. Адалберт Ферев – председател на Общински съвет – гр.Доспат, директорът на ОД на МВР – Смолян Николай Димов, Иван Муцевски – началник на РИО на МОН – Смолян, както и много гости,  общественици, родители.

  

 

„Скъпи абсолвенти, от днес започва един нов етап, ново начало, изпълнено с надежди и мечти. Бъдете себе си в знанията, които усвоихте, за да повярват и другите в нас! Не спирайте да търсите, продължавайте да вярвате, приемайте провалите с гордо вдигната глава! Младостта е най-красивият недостатък, но и най-могъщото предимство. Днес светът е пред вас – свят на изява, на труд, на постижения, на обич. Нека наученото тук, в университета,  бъде пътеводна звезда, която да ви води към правилната ви пътека“, каза директорът на филиала на ВСУ – филиал Смолян д-р Анелия Пържанова.

 

Вицепрезидентът на ВСУ доц. д-р Красимир Недялков пожела на абсолвентите да носят с гордост знанието получено в университета.  „Помнете, че това е най-големият, най-мощният частен университет в България. Вратите ни винаги ще бъдат отворени за Вас, за следващите ви степени и нива на образование!“, каза доц. Недялков.

 

 

Кметът на Смолян Николай Мелемов поздрави абсолвентите в тържественият им момент на завършване. „Искам да пожелая на преподавателите здраве и сили, за да могат да продължат благородната си мисия, а именно – да образоват младите хора. Защото образования млад човек е капитала и бъдещето на нацията. На абсолвентите искам да пожелая много упоритост и късмет, за да могат да се реализират в живота. На добър час!“, каза Мелемов.

 

 

Депутатът Дора Янкова също отправи своите пожелания към преподавателите и абсолвентите. „Радвам се, че днес, в присъствието на Областният управител, на кметовете на общини и представители на местното самоуправление от цялата Смолянска област, споделяме с вас много специален ден от вашия живот.  Днес вие ще получите дипломи за висше образование. Знаете, че пазара на труда е труден, но заедно с това сте се готвили да бъдете хора, които делегирате с образованието си своето бъдеще в България и света. Искам да ви пожелая да ползвате знанията, които сте получили тук. Варненският Свободен  е един от най-добрите университети. Ползвайте знанията, борете се в живота, вървете напред! Защото образованият човек знае как да се впише в обществените отношения и в живота! Не спирайте да мечтаете, имайте самочувствието и търсете полагащото ви се място, което ще заемете в българския обществен живот!“, заяви Янкова. Тя пожела на абсолвентите да потърсят пътя си към освежаване на местните администрации и институциите, където се кове държавната политика.

 

В своето приветствие към тържествената аула областният управител Недялко Славов също подчерта: „Този момент е изключително тържествен и за представителите на цялата Смолянска общественост. Присъствието на толкова много гости днес тук е доказателство, което показва, че образованието в Смолянска област се радва на висока почит“. Славов отправи ценно послание към абсолвентите за пътя на истинския успех. „През тези години, докато сте се образовали, сте научили и определени ценности. Ценности, които ще ви позволят да не се фокусирате само върху собствения си успех. А да подпомагате развитието на нашето общество. Защото какво като си успял в едно общество, което не се развива? Да помагате за развитието на вашия регион, на вашия град, на по-слабите. По време на вашето кариерно израстване ще имате много изкушения, които ще ви позволят бързо да се изстреляте до върха. Призовавам ви – не търсете протекции, а работете ден и нощ, всяка една минута, защото само по този начин ще сте способни да се задържите на върха. Оглеждайте се за възможностите за развитие, които дава нашия регион. На пръв поглед той не е особено привлекателен, но има ключови предимства, принадлежащи на бъдещето, които един ден някой друг ще ги използва, повярвайте ми! Вие сте поколението, което трябва да утвърди модерния европейски път на страната ни. И съм сигурен, че съзнавате тази отговорност – България да се утвърди като една модерна европейска страна, която уважава своя род, език, традиции, култура, богата история. Да се утвърдим като страна с модерно работеща икономика, в която всички обществени системи функционират на високи обороти. Нека от вас да произлязат следващите лидери, следващите управници и добри предприемачи! Но за всичко това е необходимо много труд и постоянство“, заключи Славов.

 

Поздравителни адреси до ръководството на Филиала и абсолвентите изпратиха депутатът от АБВ Петър Кадиев и депутатът Мустафа Карадайъ – председател на ДПС.

 

 

 

Тържеството продължи с връчване на дипломите на отличниците от областният управител г-н Недялко Славов и кметът г-н Николай Мелемов.

 

Във Филиала завършиха успешно 125 абсолвенти- от тях 108 бакалавъри, и 17 магистри в специалностите: „Финанси и счетоводство“, „Международни икономически отношения“, „Публична администрация и мениджмънт“, „Бизнес администрация и мениджмънт“, „Стопанско управление“, „Счетоводство и контрол“, „Икономика“, „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, „Защита на националната сигурност“, „Строителство на сгради и съоръжения“, „Управление на международни бизнес проекти“ и „Финансов и банков мениджмънт и маркетинг“.

by ВСУ Черноризец Храбър

Галерия